Ελληνική Μαθηματική εταιρείαTo Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά με την επωνυμία «Ο Θαλής», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Στο νομό Λασιθίου διεξήχθη σε τρία, τελικά, εξεταστικά κέντρα: Στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας, αφού στο Γυμνάσιο Τζερμιάδων που είχε οριστεί ως τέταρτο εξεταστικό κέντρο δεν προσήλθαν μαθητές να διαγωνιστούν.

Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων του Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Κατά εξεταστικό κέντρο συμμετείχαν: 91 μαθητές στο εξεταστικό κέντρο Αγίου Νικολάου, 121 στην Ιεράπετρα και 53 στη Σητεία.

Το Παράρτημα Λασιθίου μετά την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης φάσης στο νομό μας επιθυμεί να ευχαριστήσει:
Τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης και το διευθυντή της κ. Γ. Βασιλάκη καθώς επίσης και τους διευθυντές των σχολείων, που χρησιμοποιήθηκαν ως εξεταστικά κέντρα, κκ Απόστολο Φουντουλάκη, Κεφάλα Δέσποινα και Σταματάκη Δημήτριο για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.
Τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων και τους συναδέλφους που βοήθησαν -όλοι αφιλοκερδώς- στη διεξαγωγή της εξέτασης ως ακολούθως:
Από το εξεταστικό κέντρο Αγίου Νικολάου: την πρόεδρο κα Μαρία Τσαγκαράκη και τους (οκτώ) συναδέλφους: Νικολουδάκη Σοφία, Μιγάδη Ηρακλή, Λασθιωτάκη Γιάννη, Μαυρικάκη Μαρία, Κωστή Κοκκίνη, Σισαμάκη Ειρήνη, Τζερεμέ Ελένη, Ελπινίκη Γιατζάκη.
Από το εξεταστικό κέντρο Ιεράπετρας: τον πρόεδρο κ Νικόλαο Φραγκάκη και τους (δεκαεπτά) συναδέλφους: Κανάκη Χαράλαμπο, Φανουράκη Ιωάννη, Χαρίτο Διονύση, Καραπιδάκη Εμμανουήλ, Χατζηδάκη Ευάγγελο, Βασαρμίδη Ευάγγελο, Μπουρζίκο Ηλία, Περαντώνη Γεώργιο, Καναβάκη Ιωάννη, Δόργια Εμμανουήλ, Μιχαήλ Χρήστο, Ρουσελιωτάκη Αριστείδη, Αναστασάκη Άρτεμη, Γερογιαννάκη Ιωάννη, Μπαχλιτζανάκη Νικόλαο, Παραουλάκη Νίκο, Πιπεράκη Δέσποινα.
Από το εξεταστικό κέντρο Σητείας: τον πρόεδρο κ Γεώργιο Χρυσουλάκη και τους (επτά) συναδέλφους: Κοτσυφάκη Δέσποινα, Σηφάκη Μαρία, Οικονομάκη Νικόλαο, Ακουμιανάκη Ανδρέα, Ζερβάκη Νικόλαο, Δρικάκη Μαριάνθη και Λαγουδάκη Ελπίδα.
Επιθυμούμε να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Όμιλο Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκη και τον υπεύθυνο του καταστήματος Αγίου Νικολάου, τη Σχολική Επιτροπή του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, τις Σχολικές Επιτροπές των 1ου και 2ου Λυκείων Ιεράπετρας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου και των 1ου και 2ου Γυμνασίων Σητείας, για τα κεράσματα που προσέφεραν στους μαθητές.
Τα γραπτά των μαθητών σφραγίστηκαν από τις αρμόδιες τοπικές επιτροπές, καλύφθηκαν τα στοιχεία των μαθητών και απεστάλησαν στην κεντρική επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Αθήνα για διόρθωση. Η βαθμολογική κλίμακα είναι «πέτυχε», «απέτυχε» και οι επιτυχόντες στον «Θαλή» θα κληθούν να μετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα γίνει 19 Ιανουαρίου και έχει την επωνυμία «Ευκλείδης». Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου την περίοδο των Χριστουγέννων και θα κοινοποιηθούν στα σχολεία των μαθητών.
Ευχαριστούμε, τέλος, για τη φιλοξενία των ανακοινώσεών του Παραρτήματός μας και την προβολή του διαγωνισμού τα μέσα ενημέρωσης.

Για το Παράρτημα Λασιθίου της ΕΜΕ
Ο Πρόεδρος

Ι. Σταμέλος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos