Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου, Κριτσά
μία από τις εκκινήσεις

Η Κριτσά και η γύρω περιοχή της πλημμύρισε δρομείς και κόσμο τη Κυριακή το πρωί (4/6, αφού με αφετηρία τη κεντρική πλατεία, έτρεξαν περί τους 350 αθλητές,

μικροί και μεγάλοι, σε διάφορες διαδρομές ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου.

Οπότε, μικροί εκκολαπτόμενοι αθλητές, έτρεξαν ένα χιλιόμετρο, ενώ οι μεγαλύτεροι, από 6 έως 16 χιλιόμετρα σε δρόμους και μονοπάτια που είχαν τα πάντα: από την ομορφιά του τοπίου μέχρι τις αρχαιότητες.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου, Κριτσά
αναμνηστική φωτογραφία μετά τις απονομές

Οι αθλητές ήρθαν από σχεδόν όλη την Ελλάδα, κάποιοι ειδικοί στον τομέα τους, κάποιοι λιγότερο και κάποιοι που απλά θέλησαν να τρέξουν για την εμπειρία.

Οι διαδρομές, μέσα και γύρω από το χωριό, πέρασμα από τη Παναγία τη Κερά, κατέβασμα μέχρι τα Λακώνια και άνοδο στην αρχαία Λατώ …..

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου, Κριτσά
πολύς κόσμος

Στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου δίδονταν οι εκκινήσεις και ολοκληρώνονταν οι αγώνες, οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου, ώρες ατέλειωτες, έφτιαξαν και έψησαν χιλιάδες νεράτες μυζιθρόπιτες τις οποίες μοίρασαν σε όλους.

Προς το μεσημέρι έγιναν οι απονομές και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου έκλεισε την ημέρα με ντόπιους χορούς.

Μετά από άλλη μία λοιπόν επιτυχημένη εκδήλωση, ώρα είναι να γευτούμε και τα θετικά της ατέλειωτης κούρασης των διοργανωτών και εθελοντών ….. κεφαλαιοποιώντας την επιτυχία της διοργάνωσης και ενσωμάτωση της, όπως και του Cliff Diving, στη συνολική εικόνα του δήμου προς τα έξω ….

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου, Κριτσά
αποτελέσματα
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos