Πανελλαδικές 2017, ανοιχτή επιστολή στον υπουργό παιδείας
έρχεται η απόφαση για τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε σχολές μεγάλης «ζήτησης»

κ.Υπουργέ

Για ακόμα μία φορά, μαθητές και γονείς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με βομβαρδισμό αποφάσεων της τελευταίας στιγμής

που αιφνιδιάζουν τους υποψήφιους, λίγο πριν το νήμα των πανελλαδικών εξετάσεων, στην κορύφωση της προσπάθειας και του άγχους, ανατρέποντας προγραμματισμούς και καταρρακώνοντας τους ήδη ταλαιπωρημένους μαθητές.

Μετά την αιφνιδιαστική μετάθεση των ενδοσχολικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου πριν από εκείνες των πανελλαδικών, που έχει αναστατώσει τους μαθητές, έρχεται η απόφαση για τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε σχολές μεγάλης «ζήτησης».

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι μαθητές έχουν υποχρεωτικά κάνει επιλογές μαθημάτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να «ξεκλειδώσουν» πεδία, με βάση συγκεκριμένα δεδομένα. Και πάνω σε αυτές τις επιλογές παιδιά και γονείς προγραμματίζουν μια ολόκληρη χρονιά κι επενδύουν κόπους και ιδρώτα και χρήματα –επίσης το γνωρίζετε πολύ καλά. Κι ερχόσαστε, δύο μήνες πριν τις εξετάσεις, να κλείσετε δρόμους, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων.

Το γεγονός της παράλληλης αύξησης εισακτέων σε σχολές χαμηλής ζήτησης διόλου δεν εξισορροπεί την κατάσταση καθώς είναι ολοφάνερο ότι γίνεται με μόνο στόχο τη διαμόρφωση ποσοστών.

Τις δυνατότητες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων τις γνωρίζατε ή τουλάχιστον οφείλατε να τις γνωρίζετε, όπως επίσης οφείλετε τις όποιες αποφάσεις να τις κοινοποιείτε τουλάχιστον σε δόκιμο χρόνο και όχι δυο μήνες πριν τις -έτσι κι αλλιώς-  βάναυσες εξετάσεις, αλλάζοντας βίαια τα δεδομένα για τους υποψηφίους.

Όσον αφορά «τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χώρας» ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην συνδέονται με τις εκκλησιαστικές σχολές των οποίων τους εισακτέους αυξάνετε.

Για τη στήριξη και ανακούφιση των υποψηφίων ζητάμε:

  • την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη μείωση του αριθμού των εισακτέων
  • δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

Ομοσπονδία  Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos