Πανεπιστήμιο των Ορέων

Λευκά Όρη

Η ιδρυτική διακήρυξη του Πανεπιστημίου των Ορέων θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια συνεδρίου που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στον Ομαλό.
Τα μέλη του Πανεπιστημίου των Ορέων καταβάλλουν μία προσπάθεια για την ανάδειξη των ορεινών όγκων της Κρήτης και στόχος, μεταξύ άλλων, της ίδρυσης του πανεπιστημίου είναι η διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού και η ενίσχυση των παραδοσιακών στοιχείων που χαρακτηρίζουν την τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση του Ομαλού θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με παρουσίαση του προγράμματος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ιωάννη Παλλήκαρη. Στη συνέχεια, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι φιλοξενούντες δήμαρχοι, Ανατολικού Σελίνου, κ. Λευτέρης Παπαδερός, και Μουσούρων, κ. Ξενοφών Αρναδονάκης. Οι κεντρικές ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί και θα μιλήσουν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard, κ. Michael Herzfled, ο εκπρόσωπος της UNESCO, Κ. Dominische Chardon, ο καθηγητής ΙοΕ του πανεπιστημίου του Λονδίνου και διευθυντής του ESRC Centre for Research on Learning and Life Chances (LLAKES) UK, κ. Andy Green, και ο πρόεδρος της ελβετικής οφθαλμολογικής κλινικής, κ. Dan Epstein.
Η απογευματινή συνεδρία θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει συνάντηση των ομάδων εργασίας του Πανεπιστημίου των Ορέων. Την ΟΕ «Ανάπτυξη» θα συντονίσει ο αντιπρύτανης του Π.Κ., κ. Μανώλης Πετράκης, την Ο.Ε. «Παιδεία» θα συντονίσει ο αντιπρύτανης του ιδρύματος, κ. Σήφης Παπαματθαιάκης, την Ο.Ε. «Κοινωνία & Υγεία» ο αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής, Χρήστος Λιόνης, και την ομάδα «Πολιτισμός» ο καθηγητής σύνθεσης, Ανδρέας Γλυνιάς. Τέλος, την ειδική ομάδα εργασίας με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση, ευρωπαϊκά προγράμματα & Πανεπιστήμιο των Ορέων» θα συντονίσουν ο πρύτανης του ιδρύματος, Ι. Παλλήκαρης, και ο πρ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σταύρος Καμπέλης.
Στη συνέχεια, στις 5.30 το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, θα απευθύνει χαιρετισμό.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία υπογραφής της ιδρυτικής διακήρυξης με παρουσίαση από τον κ. Παλλήκαρη και η υπογραφή της.
Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν, σε στρογγυλή τράπεζα, τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας με συντονιστές τους κ.κ. Παλλήκαρη και Πετράκη.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με μουσική βραδιά.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos