Ο Περιφερειάρχης με συγγενείς των θυμάτων

Από τη παράδοση

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα παραδόθηκε τη Μεγάλη Τρίτη (22/4) η βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί από τον Τηλεμαραθώνιο για τις οικογένειες των θυμάτων των τριών δασοπυροσβεστών και του πολυτραυματία στο Βόσακο καθώς και τα επιπλέον χρήματα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου για τα ανήλικα παιδιά των οικογενειών τους.
Η παράδοση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης κατά την συνεδρίαση της επιτροπής υπό την προεδρία του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του υπ. Υγείας για τη διαχείριση των χρημάτων του Τηλεμαραθώνιου.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι Νομάρχες Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη- Ηλιάκη , Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεόδωρος Πατεράκης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ ο κ. Πεπόνης Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των τραπεζών που είχαν ανοιχθεί λογαριασμοί –Παγκρήτια κ.Λαμπράκης, ΑΤΕ BANK κ. Ροκαδάκης , Εθνική κ. Καλογιαννάκης Πειραιώς κ. Παπαδοπούλου καθώς και η κ. Αντιγόνη Ανδρεάκη ως εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη ΤV.
Διατέθηκαν 50.000 ευρώ απο τον τηλεμαραθώνιο ανά οικογένεια των άτυχων πυροσβεστών αλλά και του πολυτραυματία καθώς και 10.000 για κάθε ανήλικο παιδί απο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης
Οι συγγενείς των θυμάτων και του πολυτραυματία εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Τσόκα ,προς όλους τους φορείς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια και όλους τους κρητικούς που βοήθησαν και συνέβαλλαν στον μεγάλο τηλεμαραθώνιο και την ελπίδα να μην υπάρξουν θύματα το φετινό καλοκαίρι.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Σεραφείμ Τσόκας, δήλωσε:
Σήμερα ουσιαστικά υλοποιήσαμε την δέσμευση που είχαμε δώσει σχετικά με τον τηλεμαραθώνιο. Δόθηκαν στις οικογένειες των πυροσβεστών που χάσαμε αλλά και τον πολυτραυματία η βοήθεια που προέκυψε από τον τηλεμαραθώνιο. Δόθηκαν και επιπλέον χρήματα από το Περιφερειακό Ταμείο στις οικογένειες οι οποίες έχουν ανήλικα παιδιά. Στις δύο οικογένειες. Η μία οικογένεια έχει τρία παιδιά και η άλλη έχει ένα.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα μέσα της Κρήτης για την βοήθεια που μας παρείχαν όλο αυτό το διάστημα και ειδικότερα το διάστημα του Τηλεμαραθωνίου. Είναι σίγουρο ότι η βοήθεια η δικιά μας δεν μπορεί να φέρει κανέναν πίσω και δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες και πληγές που υπάρχουν. Πιστεύω όμως ότι είναι μια απλή βοήθεια που προσέφερε ο Κρητικός λαός και εμείς με την σειρά μας την δώσαμε. Ότι αφορά την Περιφέρεια είναι το βοήθημα προς τα παιδιά. Ήταν μια δύσκολη συνεδρίαση, πιστεύουμε και ελπίζουμε να μην έχουμε παρόμοιες. Μέλη των δύο οικογενειών έχουν ήδη ξεκινήσει και εργάζονται στην Πυροσβεστική κάτι το οποίο αφορά την υποχρέωση του κράτους προς τις οικογένειες, θα συνεχιστεί αυτό, και το θέμα της συνταξιοδότησης το οποίο είναι στο λογιστήριο του κράτους για έγκριση. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις του κράτους στις οποίες προσπαθεί να ανταποκριθεί.
Υπήρξε ένα αίτημα το οποίο θα ήθελα να αναφέρω, των οικογενειών, στους Δήμους τους οποίους κατοικούν να δοθεί το όνομα ενός δρόμου για κάθε πυροσβέστη. Ήδη στο Δήμο Μοιρών δόθηκε το όνομα και αν δεν απατώμαι, αναφέρθησαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Καστελίου. Αυτό επειδή αποτελεί Δημοτική υπόθεση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλω μια επιστολή προς τους Δημάρχους να τους ζητώ να δουν το ζήτημα αυτό με πολλή μεγάλη προσοχή και νομίζω ότι έχουν την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos