η ηγεσία του ΕΚΑΒ, ενώπιον του δημάρχου Αγ. Νικολάου, στη παράδοση των παροπλισμένων ασθενοφόρων στη Πολιτιστική Ένωση  Δήμου Αγίου Νικολάου
η ηγεσία του ΕΚΑΒ, ενώπιον του δημάρχου Αγ. Νικολάου, στη παράδοση των παροπλισμένων ασθενοφόρων στη Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου

Παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου τη Τρίτη (17/2), η τελετή παράδοσης δύο παροπλισμένων ασθενοφόρων

τα οποία είχε αιτηθεί  το προηγούμενο διάστημα η Πολιτιστική Ένωση  Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως πολύ σημαντική για την περιοχή Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η Πολιτιστική Ένωση, δεν θα μπορούσε  να είχε υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα.

θεωρούμε –ανέφερε- ότι η διαδικασία μέσα από την οποία θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη δράση, είναι πολύ σημαντική και η μόνη που μπορεί να προσφέρει άμεσες λύσεις  στις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Ζερβός, χαρακτήρισε εξαιρετική την συνεργασία του Δήμου με την Πολιτιστική Ένωση, σημειώνοντας ότι  με αυτή την πρωτοβουλία, θα βοηθήσουμε σε κάποιο βαθμό και το ΕΚΑΒ, που θα μπορεί στο εξής να διαχειρίζεται τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα τις περιοχής. Είναι μια κίνηση εξαιρετικά σημαντική ανέφερε, που θα βοηθήσει σημαντικά τον τομέα  παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, που περνά εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν.Παπαευσταθίου, έκανε γνωστό ότι πρωτοβουλία αυτή για την παραχώρηση των δύο ασθενοφόρων,  αφορά στην υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΑΒ, και διευκρίνισε ότι :επειδή το ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός επίσημος κρατικός δημόσιος Πανελλαδικός φορέας στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής  φροντίδας, τα δύο ασθενοφόρα παραχωρούνται με την προϋπόθεση να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που δεν επαρκούν οι δυνάμεις του, δηλαδή σε μεγάλες καταστροφές, μαζικά ατυχήματα σεισμούς, και πάντοτε-τόνισε- υπό τον συντονισμό και τον έλεγχο του ΕΚΑΒ. Υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνίζονται, είπε ο κ. Παπαευσταθίου, εξηγώντας ότι η μεταφορά των βαρέως πασχόντων και των τραυματισμένων επιτρέπεται και γίνεται αποκλειστικά από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε  την Πολιτιστική Ένωση του Δήμου, για την κίνηση που έκανε να ζητήσει τα ασθενοφόρα. Τα δίνουμε με μεγάλη χαρά-είπε- για  να χρησιμοποιούνται πάντοτε κάτω από τον συντονισμό και την οργάνωση του ΕΚΑΒ και στις περιπτώσεις που  προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και μόνο αυτές.

Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης κ. Άρης Πάγκαλος, εξήρε την προσφορά του ΕΚΑΒ, και τόνισε ότι η όποια χρήση  και δράση προκύψει σε σχέση με τα παραχωρηθέντα ασθενοφόρα, θα γίνεται καθ΄υπόδειξην του ΕΚΑΒ και εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν .

Στην  τελετή παράδοσης, παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Μανώλης Κλώντζας και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Γιαννακούδάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos