Μέρος του νέου τμήματοςΈνα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της κυκλοφορίας στον Βόρειο Οδικό ¶ξονα της Κρήτης παραδόθηκε την Τετάρτη (10/8). Πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της παράκαμψης Ηρακλείου του ΟΑΚ και ειδικότερα το τμήμα από τη γέφυρα Γουρνών έως το ΚΤΕΟ, μήκους περίπου 7 χλμ, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό υποτμήμα του όλου δημοπρατηθέντος έργου Κ.Τ.Ε.Ο – Α/Κ Γουβών 7,8 χλμ. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμό 11.735.000,00 ευρώ και δημοπρατήθηκε από την Δ/νση Δ1 του ΥΠΕΧΩΔΕ, ως Προϊσταμένη Αρχή, με Δ/νουσα Υπηρεσία την Ε.Υ.Δ.Ε/Β.Ο.Α.Κ – Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Παραδίδοντας το έργο στην κυκλοφορία ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ . Σεραφείμ Τσόκας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι το κομμάτι από Παπαναστασίου έως Αεροδρόμιο, μαζί με αυτό Σταλίδα-Μάλια, υπογράφεται αρχές Σεπτεμβρίου. Το οδικό τμήμα Αεροδρόμιο-ΚΤΕΟ εντάσσεται στο ΠΕΠ Κρήτης και δημοπρατείται. Μας μένει, είπε ακόμη, το υπόλοιπο, έως τα όρια του Νομού, που θα δημοπρατηθε μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι λοιπόν, μέχρι το 2005 θα έχουμε ολοκληρώσει το ξεκίνημα όλων των οδικών τμημάτων για να έχουμε ένα σύγχρονο Αυτοκινητόδρομο μέχρι τα όρια του Νομού Λασιθίου.
Από την πλευρά του, ο Δ/ντής Οδικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αθ. Κωστής ανέφρε ότι η κατασκευή αυτού του τμήματος έγινε μέσα στην αρχικά προβλεπόμενη προθεσμία κα πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο πολύ βασικό αυτό τμήμα του ΒΟΑΚ καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Από κει και πέρα τόνισε ,ο προγραμματισμός του Υπουργείου είναι μέσα στο 2005 να δημοπρατήσει και τα υπολειπόμενα τμήματα μέχρι τα όρια του Νομού.
Ο διευθυντής της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Γ. Αγαπάκης ανέφερε ότι θα πρέπει οι οδηγοί να προσαρμόζονται στα όρια ταχύτητας και γενικά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στην είσοδο και την έξοδο του νέου δρόμου, του βόρειου κλάδου, όπου η ταχύτητα είναι 50 χλμ την ώρα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos