Η παρέμβαση συνεχίζεται

Παραλία Βολάκοι, Μίλατος

Συνέχεια είχαμε σήμερα, Πέμπτη (29/3), στο θέμα της καταστροφής της παραλίας «Βολάκοι» στη Μίλατο, από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν διερχόμενοι κάτοικοι αντιλήφθησαν ότι και πάλι ένα διατρητικό μηχάνημα και ένας εκσκαφέας έσπαγαν την ακτή και έσκαβαν κάτω από τον παραλιακό δρόμο, στην παραλία Βολάκοι της Μιλάτου.

Αμέσως ενημερώηκε και ήρθε η αστυνομία, η οποία δεν πρόλαβε να κάνει συλλήψεις, αλλά προχώρησε στην κατάσχεση με μεσεγγύηση του εκσκαφέα, ο οποίος ανήκει στην ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία και ελήφθησαν καταθέσεις από τους κατοίκους που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της παράνομης δραστηριότητας των μηχανημάτων.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου από την πλευρά του τονίζει και πάλι ότι οι αρχές, η Ελληνική Αστυνομία, η Εισαγγελία Λασιθίου, η Πολεοδομία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προστατέψουν το περιβάλλον και την φήμη του ελληνικού τουρισμού, και να σταματήσουν οριστικά την οικοδομική αυθαιρεσία αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων, όσα χρήματα κι αν διαθέτει.

Πάντως, παρά το ότι έχουμε ζητήσει επανειλημένα την θέση της επιχείρησης, απάντηση δεν πήραμε μέχρι στιγμής σε κανένα από τα δημοσιεύματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos