Παραλιακός δρόμος Σητείας, διευκρινίσεις αντιπεριφερειάρχη
ο παραλιακός σήμερα

Κατά τη σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 21 Δεκεμβρίου 2016,  στον Άγιο Νικόλαο η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκηστην  τοποθέτηση της μεταξύ άλλων ζήτησε την παρέμβαση του για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει στον Παραλιακό δρόμο Σητείας – Παλαικάστρου.   Παραθέτουμε ακριβώς το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας της:

«Στο τομέα των οδικών έργων επείγει για λόγους συγκοινωνίας αλλά και προστασίας της ζωής και της ασφάλειας χιλιάδων κατοίκων και τουριστών της περιοχής, η αποκατάσταση του καταρρέοντος παραλιακού δρόμου της Σητείας.  Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και ζητούμε τη παρέμβαση σας , κύριε πρωθυπουργέ.

Για να μη φτάσουμε μέσα σ΄ αυτό το χειμώνα στην κατάσταση που υπήρχε προτού ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ως Υπουργός Δημοσίων Έργων, πριν από ένα αιώνα δώσει επί τόπου την εντολή κατασκευής μικρής γέφυρας στον ποταμό Παντέλη λίγο πιο μέσα από τον σημερινό παραλιακό.»

Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πετράκη καθώς και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης και ενημέρωσαν προφορικά και ζήτησαν την πολιτική παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή αφού  όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να απεμπλακεί η κατασκευή του έργου.   Παράλληλα σχετικά υπομνήματα παραδόθηκαν τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Υπουργό Ναυτιλίας.

Σε προηγούμενο χρόνο για το ίδιο θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως τόσο οι βουλευτές του νομού Λασιθίου κος Θραψανιώτης και κος Πλακιωτάκης όσο και οι παρακάτω εμπλεκόμενοι φορείς: Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Εισαγγελία Πλημμελειοδικών  Λασιθίου, Λιμεναρχείο Σητείας,  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείο Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Λιμένων και Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια συνεχίζουν τις πιέσεις για τη νομοθετική ρύθμιση και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την κατασκευή του έργου μόλις υπάρξει η ρύθμιση.

από την αντιπεριφειάρχη Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos