Παραμένουμε στην λογική ανάπτυξης νέων σχολών στο Λασίθι
κατά τη σύσκεψη

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, αναμένεται να ζητήσουν τις επόμενες μέρες, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου, μετά τα νέα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη και πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Στην παραπάνω απόφαση προχώρησαν σήμερα οι Δήμαρχοι του νομού, στην συνάντηση που είχαν με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μανόλη Θραψανιώτη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους του νομού, εκπροσώπους κομμάτων και συλλογικών φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, λίγο μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνεδρίασης, αναφερόμενος στο έλλειμμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι αλλά και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών του νομού, δήλωσε:

“Είναι γνωστό ότι  οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργείου για τον νέο σχεδιασμό του χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό,έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η επιτροπή που συστήθηκε, έχει  προχωρήσει στην κατάθεση των προτάσεων της στον κ. Γαβρόγλου. θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η πρόταση της επιτροπής, για να ζητήσουμε στη συνέχεια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και κατόπιν με τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων, ώστε να καθορίσουμε ένα σαφές  διεκδικητικό πλαίσιο.

Παραμένουμε στην λογική ανάπτυξης νέων σχολών στο Λασίθι
κατά τη σύσκεψη

Παραμένουμε στην λογική της ανάπτυξης νέων σχολών στο Λασίθι και της ισόρροπης κατανομής τους, στα τρία αστικά κέντρα  του νομού, ώστε να μην υπάρξουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει ν΄αναπτύσσονται οι περιοχές”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos