Ο κ. Δρετάκης εξηγεί στα παιδιάΜικροί και μεγάλοι γνώρισαν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών την Κυριακή, το πρωί, στις 7 Οκτωβρίου και γιόρτασαν μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» στην Λίμνη των Μπραμιανών στην Ιεράπετρα.

Πολυπληθής ήταν η παρουσία των συμπολιτών μας σε αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση που διοργάνωσε το νεοϊδρυθέν ΚΠΕ Ιεράπετρας, για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.
Οι παρευρεθέντες πέρασαν μια συναρπαστική ημέρα στη φύση και παράλληλα, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη ζωή των πουλιών. Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σπυριδάκης, ο Ορνιθολόγος κ. Μιχάλης Δρετάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασαρμίδης.
Έγινε επίσης απελευθέρωση ενός Γερακιού, που είχε περιθάλψει λόγω τραυματισμού ο Κτηνίατρος Μιχάλης. Σπυριδάκης και ενός Όρνεου, που είχε περιθάλψει λόγω πτώσης του από αδυναμία στο να βρει τροφή ο Κτηνίατρος Σωτήρης Παπανικολάου.

Μια σκάραΣτο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έλαβαν μέρος πολλές ομάδες παιδιών από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της πόλης, αλλά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Α’ ομάδα ανακηρύχθηκαν οι «Δρεπανοσκαλίδρες», Β’ ομάδα ανακηρύχθηκαν οι «Γυπαετοί», και Γ’ ομάδα ανακηρύχθηκαν οι «Αθάνατοι». Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν βιβλία και αναμνηστικά έντυπα που είχαν στείλει η Ελληνικής Ορνιθολογική Εταιρεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που γίνεται σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζεται από την ομοσπονδία Birdlife International. Πραγματοποιήθηκε φέτος σε πολλά μέρη της χώρας μας, ενώ στην Κρήτη έγινε στα Μπραμιανά, στη λίμνη της Αγιάς στα Χανιά και στη Λίμνη του Κουρνά στη Γεωργιούπολη.

Ως Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ιεράπετρας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν στο να πραγματοποιήσουμε αυτή την πρώτη μας εκδήλωση.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Ιεράπετρας

Παύλος Εμμ. Δασκαλάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos