σημιτης βιβλιοΠαρουσιάζεται απόψε το βιβλίο «Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα 1996-2004» εκδόσεις Πόλις, όπου αναμένεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης να κλείσει το θέμα που δημουργήθηκε με τις αντιδράσεις. Ο κ. Σημίτης φέρεται απογοητευμένος από τις διαστάσεις που έλαβε ο θέμα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Θεωρεί ότι ο θόρυβος οφείλεται γιατί αποσιωπήθηκαν όλα τα θετικά σημεία του τωρινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παρά την εκλογική ήττα του 2004.
Στόχος του πρωθυπουργού απόψε είναι αφενός να κλείσει την εσωκομματική αντιπαράθεση και αφετέρου να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της. Θα απαντήσει και σις κατηγορίες που του εξαπολύει η κυβέρνηση για το κυβερνητικό του έργο.
 
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη, στις 19:30, παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Το παρών θα δώσουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτές του κινήματος, η δήμαρχος Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, ο γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η πρόεδρος της Βουλής ¶ννα Ψαρούδα -Μπενάκη και ο πρην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
 
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όπως και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος δε θα παραστούν.
 
«Το βιβλίο αυτό αφορά την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας την περίοδο 1996-2004. Αναλύει πολιτικές, εξιστορεί γεγονότα, παρουσιάζει αποτελέσματα, επισημαίνει αδυναμίες και προτείνει κατευθύνσεις για το μέλλον. Ο πολίτης χρειάζεται να ξέρει το χτες για να κρίνει το σήμερα και να καθορίζει τη στάση του αύριο».
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos