Χάρτης Αγίου ΝικολουΤίποτε νέο ή ρηξικέλευθο δεν περιείχαν όσα ακούσαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Α1 Σταδίου της εκπονούμενης μελέτης Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης περιοχής Δήμου Αγίου Νικολάου, μιας μελέτης που κόστισε περί τα 300.000 Ευρώ!!!.
Λίγο πολύ, η συγκεκριμένη παρουσίαση, περιείχε προτάσεις που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, για τις χρήσεις γης στη περιοχή του ευρύτερου δήμου.

Επιδείχτηκαν μια σειρά χάρτες και δορυφορικές φωτογραφίες και σχέδια επί χάρτου, τα οποία όμως δεν μας έδωσαν την αίσθηση της βαρύτητας μιας τέτοιου μεγέθους μελέτης με εμπλεκόμενα μεγάλα μελετητικά γραφεία, τέτοιου κόστους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, εφ’ όσον βέβαια εφαρμοστεί.

Από τη παρουσίασηΕπίσης η πρόχειρη και χωρίς πρόγραμμα παρουσίαση, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές ερωτήσεις από τους παρισταμένους ορισμένες από τις οποίες δεν απαντήθηκαν πειστικά.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Υ.Γ.
κύριοι μελετητές.
Δεν παρουσιάζεται μια μελέτη τέτοιου μεγέθους και κόστους με έναν κατωτέρων δυνατοτήτων υπολογιστή και προβολέα σε ένα υψηλού επιπέδου κοινό. Δεν ακούγατε τόση ώρα τα γέλια;

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos