Οχήματα, εργαζόμενοι και Δήμος

Αναμνηστική φωτογραφία

Τον ιδιώτη εργολάβο, την υλικοτεχνική του υποδομή και το προσωπικό που προσέλαβε, για να αναλάβει τη καθαριότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου, παρουσίασαν τη Δευτέρα (31/3), ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μασσάρος, και οι ιθύνοντες για τη καθαριότητα του Δήμου. Ο εργολάβος αναλαμβάνει από 1ης Απριλίου το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Δήμο, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαγωνισμό.

Έτσι, ο εργολάβος παρέταξε τα οχήματα του στον χώρο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου, μαζί με το προσωπικό, ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δήμου παρουσίασαν στα μέσα ενημέρωσης την όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο επόμενο εξάμηνο.
Με αυτό τον τρόπο, ο δήμος απαλλάσσεται από το μεγαλύτερο μέρος της αποκομιδής και δεν χρειάζεται να προσλάβει εποχικό προσωπικό.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου:
«Επιλέξαμε να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον εργολάβο κ. Μανώλη Τζουγανάκη για να παρέχουμε καλύτερη καθαριότητα στους πολίτες. Ο εργολάβος έχει μεγάλη εμπειρία, συνεργάζεται με συνεπείς επαγγελματίες οι οποίοι έχουν την ανάλογη εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες όπως είναι τα Μάλλια , η Χερσόνησος, το Βραχάσι, το Ρέθυμνο και άλλες πόλεις. Τα μηχανήματα που παρουσίασε η εταιρεία είναι σύγχρονα και νέας τεχνολογίας.» Φρόντισε όμως να προσθέσει με νόημα: «είναι πολύ σημαντικό που ο εργολάβος προσέλαβε άτομα κυρίως από την περιοχή μας τα οποία έχουν ξαναδουλέψει στο Δήμο, αγαπούν την πόλη και πάνω απ’ όλα ξέρουν τα χωριά και μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν ουσιαστικά στην καθαριότητα του Δήμου. Πέραν όμως της ευθύνης του εργολάβου που ελπίζουμε βέβαια να πάει καλά , πρέπει να πούμε ότι από την άλλη μεριά θα κριθούν και οι πολίτες γιατί την καθαριότητα δεν την ορίζει μόνο ο εργαλάβος αλλά και κάθε πολίτης που θα πρέπει να σέβεται το χώρο στον οποίο ζει».

Απομένει να δούμε τη ποιότητα της δουλειάς του συγκεκριμένου αναδόχου.
Ένα από τα πρώτα αρνητικά σχόλια είχαν να κάνουν με το μέγεθος των απορριμματοφόρων τα οποία είναι μεγάλα για τους στενούς δρόμους της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos