Τα πάχη του τα κάλη μου ! αλλά;

Στη παραλία

Έληξε τη Κυριακή (2/11) με επιτυχία το σεμινάριο που οργάνωσε η Μονάδα Χειρουργικής της Παχυσαρκίας της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα "Παχυσαρκία – Προβλήματα και αντιμετώπιση".
Κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν με επιτυχία όλες οι σύγχρονες μορφές θεραπείας της νοσογόνου παχυσαρκίας.

Η συντηρητική-φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας αποτέλεσε το θέμα στρογγυλής τράπεζας με συντονιστή τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας. Στη συνέχεια, οι διακεκριμένοι καθηγητές H. Buchwald από τη Mayo Clinic των ΗΠΑ, J. Himpens από τo Free Univercity του Βελγίου και R. Weiner από το Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης έδωσαν διαλέξεις με αντικείμενο την ανάλυση των διαφόρων χειρουργικών επεμβάσεων που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας καθώς και για το παρόν και το μέλλον της βαριατρικής χειρουργικής.
Η σύνοψη των χειρουργικών επεμβάσεων κατά της παχυσαρκίας αποτέλεσε το θέμα στρογγυλής τράπεζας στη συνέχεια ενώ το σεμινάριο έκλεισε τις εργασίες του με την ανάπτυξη του λίαν ενδιαφέροντος θέματος της Χειρουργικής Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Καθηγητή Χειρουργικής και Πρόεδρο του Συνεδρίου κο Ι. Μέλισσα. Συμπερασματικά αξίζει να τονιστεί ότι διανύουμε μία νέα εποχή στην αντιμετώπιση ενός ολοένα διογκούμενου προβλήματος του δυτικού τρόπου ζωής τη νοσηρά παχυσαρκία. Η λαπαροσκοπική μεταβολική χειρουργική κερδίζει καθημερινά έδαφος ενώ ήδη διαφαίνεται η σημαντική συμβολή της Ελληνικής Χειρουργικής Κοινότητας στην παγκόσμια μάχη κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας. Μία επίσης σημαντική εξέλιξη αφορά στην συμβολή των βαριατρικών επεμβάσεων στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Από την οργανωτική επιτροπή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos