Κουνενάκης - ΜαστοράκηςΚαι νέα ονόματα υποψηφίων, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του Πα.Σο.Κ..
Σε ότι μας αφορά στο νομό Λασιθίου, οι υποψήφιοι που υποστηρίζε το κόμμα είναι για τους Δήμους:

  • Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, Οικονομολόγος (με ΣΥΝ).
  • Ιεράπετρας, Μανόλης Μαστοράκης, Πολ. Μηχ. πρώην Ευρωβουλευτής.
Ο κ. Δμήτρης Κουνενάκης μίλησε για την επόμενη ημέρα στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» και τον Γιώργο Τουτουδάκη: «Θεωρώ κατ΄ αρχήν μεγάλη τιμή τη στήριξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή από το ΠΑΣΟΚ και περιμένω να κάνει κάτι ανάλογο και ο ΣΥΝ, αλλά κα άλλες δυνάμεις, κυρίως όμως περιμένω στήριξη από τις ανοικτές δυνάμεις της κοινωνίας μας όμως, τους πολίτες γιατί στόχο έχουμε και πιστεύω ότι αυτές οι στηρίξεις δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στο συνδυασμό μας.
 
Η επόμενη φάση είναι κατά πόσο θα μπορέσουμε να ενώσουμε τον κόσμο σ΄ ένα ανοικτό συνδυασμό, ανοικτό σε ιδέες και σε πρόσωπα, χωρίς αποκλεισμούς χώρων, ενωτικό συνδυασμό που να ενώνει χώρους και κυρίως να είναι ενωτικός προς τους πολίτες στους οποίους απευθυνόμαστε. Να φτιάξουμε ένα συνδυασμό ικανό, ο οποίος θα μπορέσει να συμπεριλάβει τους καλύτερους από τους συμπολίτες μας για να μπορέσει να πάρει το δήμο.
 
Και βέβαια ο τελικός στόχος – γιατί πολλά μίση, πάθη και αντιπαραθέσεις ακούν οι πολίτες- είαι κατά πόσο αυτός ο συνδυασμός, που υποψιάζομαι ότι θα νικήσει, ότι  θα καταφέρει να πάρει το δήμο, να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες ανάγκες του τόπου, να ενώσει τους πολίτες, να αξιοποιήσει τους επαγγελματίες, να αξιοποιήσει τους παραγωγούς της περιοχής και μαζί με τους υπαλλήλους και τους συμπολίτες μας να καταθέσουμε μία καινούρια πρόταση για την ανάπτυξη του τόπου, για την ανανέωση των πραγμάτων, για τον επανασχεδιασμό με προοπτική εικοσαετίας.
 
 Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα μας και ατή είναι η έννοια μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις ελπίδες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον του δήμου, αυτό είναι το κρίσιμο και αυτό ενδιαφέρει και τους πάντες. Θέλουμε ένα συνδυασμό ανοικτό, τους συμπολίτες να μας εμπιστεύονται και εμείς να ανταποδώσουμε.
 
Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μικρή κοινωνία και χρειαζόμαστε όλοι».
 
Και ο υποψήφιος Ιεράπετρας, κ. Μανόλης Μαστοράκης, δήλωσε στο σταθμό «Οι οιωνοί είναι πολύ καλοί, το γκάλοπ επίσης καλό, αλλά βέβαια δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα και εμείς έχουμε την υποχρέωση, ηθική έναντι του κόσμου μας και πολιτική να το κάνουμε εκλογικό αποτέλεσμα. ροχωρούμε συλλογικά και πιστεύουμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να δουλέψουμε σωστά, με αισιοδοξία και χωρίς έπαρση. Τα λάθη έγιναν μάθημα και επιπλέον η εφταετία συγκρινόμενη με την προηγούμενη δείχνει τι πρέπει να γίνει τώρα. Η εναλλαγή στην εξουσία εκτός του ότι είναι δημοκρατικ δίκαιο είναι και χρήσιμη, αν δεν υπάρχει καταχνιά δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει λιακάδα».
 
Για τις Βρυξέλες
«Γύρισα ωριμότερος. Το μυαλό και η καρδιά εν άλλαξε, αλλάζουν όμως οι αντιδράσεις».
 
 Οι επόμενες κινήσεις
 «Θεώρησα σωστό να ξεκινήσουμε το συνδυασμό από τους τέσσερις συνυποψήφιους, τους κάλεσα και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, τους συνχάρηκα και τους ευχαρίστησα. Παράλληλα θα φτιάξουμε και τις γενικές μας αρχές ενώ δεν είναι στόχος μας η αντιδικία με τη νυν δημοτική αρχή που φαίνεται ότι θέλει να ανεβάσει τους τόνους».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos