Πεζοπορία, Μυρσίνη, Αγριλός, μέσα Μουλιανά
βρύση στα μέσα Μουλιανά, Κεφαλοβρύσι

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη κυκλική πεζοπορία στην περιοχή της Μυρσίνης.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ το πάρκινγκ έξω απ’ τη Μυρσίνη. Διασχίζουμε το χωριό, που είναι φυσικό ‘μπαλκόνι’ στη θάλασσα απολαμβάνοντας τη θέα προς το Μόχλος, την Ψείρα και τον κόλπο του Μιραμπέλλου.

Από αγροτικούς δρόμους ανεβαίνουμε προς το ύψωμα του Αγριλού, κατάφυτο με αμπέλια. Εδώ παράγεται το καλύτερο κρασί της περιοχής! Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς τα Μέσα Μουλιανά έχοντας ωραία θέα στη μικρή κοιλάδα με τις πορτοκαλιές. Διασχίζουμε την όμορφη ρεματιά του Κεφαλοβρυσίου με το γάργαρο νερό και περπατάμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού. Σταματάμε λίγο για καφέ στα φιλόξενα καφενεδάκια, ανάλογα με τη διάθεση της παρέας και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής από την παλιά εθνική οδό.

Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή σε όλους, γιατί καθ’ όλη τη διάρκειά της περπατάμε σχεδόν αποκλειστικά σε αγροτικούς δρόμους. Το τοπίο είναι χαρακτηριστικό της περιοχής με αμπέλια και ελαιόδεντρα και μας αποζημιώνει διαρκώς η ωραία θέα. Επίσης και τα δυο χωριά που επισκεπτόμαστε αποτελούν διαμαντάκια της ελληνικής επαρχίας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4-4,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 10 χιλιόμετρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)

(Όσοι επιθυμούν να μείνουν για φαγητό μετά την εκδρομή θα το δηλώσουν την ίδια μέρα στον αρχηγό)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos