πεζοπορία στη περιοχή του Κρούστα
πεζοπορία στη περιοχή του Κρούστα

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του ΚΡΟΥΣΤΑ.

H διαδρομή μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό του Κρούστα από την τοποθεσία“Μεσαρμός”. Με ήπια ανηφορική πορεία και νότιο-ανατολική κατεύθυνση θα συναντήσουμε το δάσος, με τα πανύψηλα πεύκα και τους σκεπασμένους με βρύα βράχους.

Στη συνέχεια θα στραφούμε δυτικά και θα συνεχίσουμε ανηφορικά μέχρι την περιοχή “Πευκαλίδια”, με πανοραμική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου και ίχνη από παλιές μάντρες βοσκών. Με κατεύθυνση δυτική ανάμεσα σε αρωματικούς θάμνους θα περάσουμε από τον “ποταμό του Ανωγειανού” και θα σταματήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Μάμα, για το καθιερωμένο διάλλειμα (φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ρακί και τα σχετικά …μεζεδάκια). Αγναντεύοντας συνέχεια την όμορφη θέα που απλώνεται μπροστά μας, θα κατέβουμε από παλιό μονοπάτι (στα σημεία που σώζεται ακόμα) στον Κρούστα.

          ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401 (Ανδρέας)
          ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 4 (χωρίς τις απαραίτητε στάσεις)
          ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 24), την Κυριακή το πρωί στις 08:30.
          ΜΕΤΑΒΑΣΗ με δικά μας αυτοκίνητα. 
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου, από το 2016 άτομα που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε μία πεζοπορία (με την προϋπόθεση ότι έχουν τη απαιτούμενη φυσική κατάσταση και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού). Εάν επιθυμούν να συνεχίσουν πρέπει να εγγράφονται μέλη του Συλλόγου, αποδεχόμενοι τους όρους συμμετοχής και το καταστατικό του Συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη οικονομική υποχρέωση που έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των 10€ και μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις πεζοπορίες που διοργανώνει ο Σύλλογος κάθε Κυριακή.
Περισσότερες πληροφορίες για το καταστατικό, τους όρους συμμετοχής, τον εξοπλισμό στο blog του Συλλόγου: pezopories.blogspot.gr
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos