πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς
πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι της Κριτσάς.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ το πάρκινγκ της Κριτσάς. Θα διασχίσουμε τα γραφικά σοκάκια της συνοικίας ‘Κουκίστρες’ του χωριού και μετά από σύντομη πορεία σε στενό κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην είσοδο (στόμιο) του φαραγγιού (‘Χαυγά’).

Το φαράγγι είναι εντυπωσιακό με κάθετα βραχώδη πρανή, σε μερικά σημεία τόσο στενά που εύκολα ακουμπάς και τις δυο πλευρές απλώνοντας τα χέρια σου. Στη συνέχεια το φαράγγι «απλώνει» και γίνεται πιο πράσινο. Θα προσπεράσουμε την πρώτη έξοδο προς Λατώ και θα συνεχίσουμε ως τα όρια της περιοχής Ταπών. Εκεί κάνουμε μικρό διάλειμμα κι επιστρέφουμε από παλιό μονοπάτι που συνέδεε παλιά τις Τάπες με την Κριτσά. Ενδεχομένως ανάλογα τη διάθεση και τον καιρό να επιχειρήσουμε την επιστροφή μέσω Ταπών και οικισμού Μαργέλι (διαδρομή που δεν έχουμε ξανακάνει ως τώρα) και στη συνέχεια από το παλιό καλντερίμι της Λατούς.

Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, δεδομένου ότι, αν εξαιρέσουμε λίγα δύσκολα σημεία, η υπόλοιπη διαδρομή γίνεται σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ.6944782507)
(Όσοι επιθυμούν να μείνουν για φαγητό μετά την εκδρομή θα το δηλώσουν την ίδια μέρα στον αρχηγό)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos