μετά τη καταστροφή

Τα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες το κτίριο που στεγάζεται το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ στο Ηράκλειο (οδός Πρεβελάκη & Γρεβενών) δέχτηκε επίθεση κατά την οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην γυάλινη (ανατολική) είσοδο του. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα γραφεία του Τμήματος γίνονται στόχος με πρώτη αυτή της 9ης Δεκεμβρίου 2008, ημέρα κατά την οποία προκλήθηκαν ταραχές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στο Ηράκλειο. Σε εκείνη την επίθεση ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε με πέτρες και καδρόνια τους υαλοπίνακες στο γραφείο που ευρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτιρίου και αφού εισέβαλαν μέσα ενεργοποίησαν τους πυροσβεστήρες κόνεως με αποτέλεσμα το κτίριο να γεμίσει με λευκή σκόνη εσωτερικά.

Ο Πρόεδρος Πέτρος Ινιωτάκης και η Δ.Ε. του Τμήματος εκφράζουν την αγανάκτηση τους καθώς και τον έντονο προβληματισμό τους για την ύπαρξη τέτοιου είδους συμπεριφορών θέτοντας σοβαρά ερωτήματα ως προς την αιτία και το σκοπό αυτής της δεύτερης επίθεσης. Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιός και για ποιό λόγο προέβη σε μια τέτοια ενέργεια σε βάρος του επίσημου Τεχνικού σύμβουλου του κράτους, επιστημονικού φορέα που στηρίζει την προσπάθεια για πρόοδο και ανάπτυξη.

Όποια και αν είναι η ερμηνεία αυτής της ενέργειας ας ευχηθούμε τουλάχιστον να είναι η τελευταία και η νέα χρονιά να βοηθήσει όσους ευθύνονται να κατανοήσουν ότι η βία από όπου και αν προέρχεται δεν μπορεί να αποτελέσει τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων ή και μικρών προβλημάτων της κοινωνίας και των πολιτών της.

Από το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos