Βάρδας, Κουνενάκης, Κουσκούκης, Καρράς, Μασσάρος

Από τη συνάντηση

Με τον Πρόεδρο του ΟΤΕΚ κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΤΕΚ κ. Νικόλαο Νικολακόπουλο, συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του ΟΤΕΚ στο Εκπαιδευτήριο Ηρακλείου Κρήτης και Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ κ. Ιωάννης Καρράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Βάρδας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαρκαράκη Αφροδίτη και ο κ. Σπύρος Μασσάρος.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το μέλλον της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στον Άγιο Νικόλαο. Κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις και από τις δύο πλευρές οι οποίες συγκλίνουν σε κοινούς στόχους ως προς την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η αναβάθμιση και η εισαγωγή περισσότερων σπουδαστών στη σχολή καθώς και η εγκατάστασή της σε μόνιμη στέγη αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους προς υλοποίηση από το Δήμο Αγίου Νικολάου.
Βάσει αυτών, τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, είναι η προώθηση και η προβολή της ΑΣΤΕΑΝ από το Υπουργείο Πολιτισμού και η χρηματοδότηση της μόνιμης στέγης από το Υπουργείο Πολιτισμού σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Αγίου Νικολάου στην περιοχή Λακωνίων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕΚ κ. Κ. Κουσκούκης και κ. Ν. Νικολακόπουλος ευχαρίστησαν τον κ. Κουνενάκη για το αμέριστο ενδιαφέρον του καθώς και την τοπική κοινωνία και τους βουλευτές ,που χρόνια τώρα στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Ο κ. Κουσκούκης δήλωσε ότι θεωρεί την Κρήτη ναυαρχίδα του Τουρισμού και ως εκ τούτου υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στον τόπο μας. Σχεδιάζουν επίσης να προσλαμβάνεται εκπαιδευτικό προσωπικό με κριτήρια ΔΕΠ και αργότερα να μετονομάσουν τη Σχολή σε «Τουριστική Ακαδημία.» με στόχο την ποιότητα.
Η ΑΣΤΕΑΝ ενδυναμώνεται, δεν κλείνει ούτε μεταφέρεται δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής κ. Ν. Νικολακόπουλος και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι αναπτυσσόμενο προϊόν, ότι υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση και ότι υπάρχει ζήτηση. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τον Υπουργό Τουρισμού να σταματήσει η εποχικότητα στο επάγγελμα. Και αυτό θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη νέων μοντέλων και μεθόδων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos