Κωνσταντίνου, Κλώντζας

Από την εκδήλωση

Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Εκτίμηση και μετρήσεις της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Περιβάλλον», οργάνωσε τη Παρασκευή (8/6), ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το παράρτημα Λασιθίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο.
Ομιλητής ήταν ο Φίλιππος Κωνσταντίνου, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, διευθυντής Εργαστηρίου Κινητών αδιοεπικοινωνιών. Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κλώντζας.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ειδικά με τον θόρυβο των τελευταίων χρόνων για τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων. Ο κύριος Κωνσταντίνου, ενημέρωσε το ακροατήριο για τις καταγραφές των αυτόματων σταθμών μέτρησης που έχουν εγκατασταθεί στο Ενιαίο Λύκειο Αγίου Νικολάου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιερπετρας, στα πλαίσια του Πανελλήνιου προγράμματος Ερμής.
Όπως είπε ο καθηγητής, η συνολική τιμή που καταγράφουν τα όργανα είναι πολύ κάτω από τα παγκόσμια όρια που έχουν θεσπιστεί. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ακτινοβολίας βέβαια οφείλεται στη κινητ τηλεφωνία. Όμως ξεκαθάρισε ότι η μέγιστη επιβάρυνση υπάρχει όταν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο στο αυτί μας και όχι από τους σταθμούς βάσης.

Νίκος Μαστοράκης

Από την εκδήλωση

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της Vodafone,  Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος εξήγησ ότι, τελικά, ο θόρυβος για το εάν ή όχι η κινητή τηλεφωνία είναι επικίνδυνη, έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες, συγκυρίες όπως εκλογές και άλλα παρόμοια. Λίγο πολύ, τα όρια που έχουν ορίσει τα αρμόδια υπουργεία έχουν οριστεί στο πόδι και μόνο όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι γενικώς αποδεκτά.

Δείτε τις μετρήσεις στο δικτυακό τόπο του προγράμματος:
www.hermes-program.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos