¶γιος Νικόλαος, κοπή πίταςΣτο Λασίθι περιόδευσε την Τετάρτη, (9/2), ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Το πρωί της Τετάρτης, πέρασ από τα γραφεία της Περιφέρειας στον Aγιο Νικόλαο, όπου έκοψε τη πίτα την οποία προηγουμένως είχε ευλογήσει ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριος. Συναντήθηκε με τους υπαλλήλους, αντάλλαξε ευχές και τους τόνισε ότι προτεραιότητα τος θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και των Δημάρχων και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, πήγε στην Ιερά Μονή Τοπλού, όπου παρουσία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου, ο Ηγούμενος, Θεόφιλος Σπανουδάκης τον ξενάγησε και του παρουσίασε τα κειμήλια της Μονής.

Μητροπολίτης, Περιφερειάρχης, ΗγούμενοςΗ επόμενη στάση του Γενικού Γραμματέα ήταν στο Φοινικόδασος Βάι, όπου τον ξενάγησε ο Δήμαρχος Ιτάνου, Γιάννης Περάκης, για να βρεθεί στη συνέχεια στο Δημαρχεο Ιτάνου στο Παλαίκαστρο, όπου άκουσε τα αιτήματα των φορέων της περιοχής.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν, ο Δήμος Σητείας, όπου ο , τον ενημέρωσε για θέματα του Δήμου και στη συνέχεια μαζί, επιθεώρησαν το λιμάνι κΔήμαρχος Νίκος Τσικαλάκηςαι το αεροδρόμιο.

Μετά το τέλος όλης αυτής της διαδρομής, ο Γενικός Γραμματέας, σε δηλώσεις του, συνόψισε:

«Με αφορμή την επίσκεψη στο Δήμο Ιτάνου και το Δήμο Σητείας, μπορώ να πω μερικά λόγια. Είναι μια ευκαιρία να βγαίνουμε έξω από τα γραφία και να αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια μας τι συμβαίνει. Είναι καλό και για μας και για τους δημοτικούς άρχοντες αλλά και για τους κατοίκους να βλέπουν ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι σε θέση τουλάχιστον να αντιληφθεί χωροταξικά αλλά και οπτικά τα προβλήματα. Θέλω να τονίσω ότι τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ. Και μιλάμε για τα προβλήματα που έχει ένα κομμάτι που ξεκινάει από τον Aγιο Νικόλαο. Και είναι αυξημένα. Θα πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Και ανάπτυξη σημαίνει πρώτα απ’ όλα στοιχειώδεις υποδομές. Θα πρέπει λιπόν να κατασκευάσουμε τις στοιχειώσεις αυτές υποδομές είτε είναι λιμάνια, αεροδρόμια είτε οδικές αρτηρίες για να μπορέσει να αναπτυχθεί ένας τόπος. Να δοθεί λοιπόν στον τόπο μια ευκαιρία και από κει και πέρα εξαρτάται από τον ίδιο αν μπορεί να την αξιοποιήσει.

Τσόκας, ΤσικαλάκηςΤέτοια ευκαιρία δόθηκε στο Νομό Λασιθίου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου προσπαθήσαμε να δώσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στις προτάσεις που κατέθεσε ο Νομός. Νομίζω ήταν ένα καλό βήμα για να μπορέσει ο Νομός Λασιθίου να αποδείξει αν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την πρόκληση. Οφείλω να πω ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί πρώτα με τον εαυτό μας και ύστερα με τους άλλους όσον αφορά το χρόνο που θα κυλήσει. Τα χρονοδιαγράμματα θα είναι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαθεί ούτε μια ευρώ από την Κρήτη. Ακούστηκαν διάφορα προβλήματα και στο Δήμο Ιτάνου και εδώ. Δεν είμαι από αυτούς που συνηθίζω απλόχερα να τάζω, ακούω, καταγράφω, όπου μπορώ δίνω λύσεις, και με το νέο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το «Θησέα» θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις αλλά πολύ περισσότερο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να δούμε πάρα πολύ σοβαρά τον προγραμματισμό του Δ΄ ΚΠΣ, το οποίο είναι πάρα πού κοντά.»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos