Ροδιτάκης με Κουράκη και Τσόκα

Από τη συνάντηση

Την κατηγορηματική απόφαση του να δοθεί λύση στο θέμα των απορριμμάτων ανακοίνωσε τη Πέμπτη (19/6) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με τους δημάρχους Επισκοπής Καστελίου και Θραψανού του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ. Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος η Αντινομάρχης Ηρακλείου, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου που συνέταξε τη μελέτη , δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Θα δοθεί λύση γιατί το χρωστάμε στο λαό της Κρήτης, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στα εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο. Και οι πολίτες της Κρήτης πληρώνουν τους φόρους τους και πρέπει και αυτοί να απολαμβάνουν την ζωή που απολαμβάνει ο μέσος Ευρωπαίος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόκας

Αναλυτικά, μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας σε δηλώσεις του ανέφερε:
Έγινε μια συζήτηση γύρω από το θέμα της πρώτης επιλογής που υπάρχει του Δήμου Επισκοπής. Όπως αντιλαμβάνεσθε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκπροσώπων των κατοίκων του Δήμου της Επισκοπής υπήρξε αρνητική προσέγγιση, υπήρξαν διάφορες ερωτήσεις προς τον καθηγητή κ. Οικονομόπουλο και νομίζω ορισμένα πράγματα εξηγήθηκαν στο βαθμό που μπορούσαν ή ήταν διατεθειμένοι κάποιοι να δεχτούν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τις οποίες έκαναν . Με βάση την πρώτη αυτή συνάντηση αντιλαμβάνεστε ότι προχωράμε στην συνέχεια με τον Δήμο Ρεθύμνου, πιθανότατα να γίνουν 1 ή 2 Ιουλίου αυτές οι συναντήσεις γιατί μεσολαβεί η ΚΕΔΚΕ και ένα ταξίδι δικό μου με την CRPM και νομίζω ότι 2 Ιουλίου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Ερ. Αμφισβητείται ευθέως από την πλευρά του Δήμου Επισκοπής η μελέτη του Πολυτεχνείου, γιατί μας λέτε ότι προφανώς δεν δέχονται τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις που δίνει ο κ. καθηγητής. Υπάρχει δυσπιστία;
Απ. Να ξεκινήσουμε να πούμε ότι δυσπιστία σε μια τοπική κοινωνία ξεκινάει από πολλές πλευρές. Μπορεί να ξεκινάει από την έλλειψη στοιχείων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει αυτή η αιτιολογία, από την πρώτη στιγμή με εντολή δική μου υπήρχε ανηρτημένη η μελέτη για να μπορεί ο καθένας να την διαβάσει. Μπορεί να ξεκινάει από μία καχυποψία που υπάρχει κλπ. Από την άλλη , θα το δείτε και σεις από τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν, άλλοι λένε ότι δεν μπαίνουμε στην ουσία, να συζητήσουμε το θέμα της μελέτης. Άλλοι λένε ότι αμφισβητούν την μελέτη. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν υπάρχει μία κοινή γραμμή πλεύσης ως προς αυτό. Δεν θέλω όμως να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Από την πλευρά την δική μου θα ήθελα να σας πω ότι και η σημερινή μέρα έδειξε και θα το δείξουν και άλλες ημέρες, και το έχουμε πει πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το είπαμε και στην παρουσίαση της μελέτης : Κύριοι τα ψέματα τέλειωσαν. Θα δοθεί λύση γιατί το χρωστάμε στο λαό της Κρήτης, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στα εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο. Και αυτοί οι άνθρωποι οι πολίτες της Κρήτης πληρώνουν τους φόρους τους και πρέπει και αυτοί να απολαμβάνουν την ζωή που απολαμβάνει ο μέσος Ευρωπαίος. Σ΄ αυτό λοιπόν το θέμα επειδή έχουμε αργήσει πάρα πολύ, και επειδή μας αφορά όλους, και δεν είναι σκουπίδια τα οποία τα εισάγουμε από αλλού, τα παράγουμε εμείς οι ίδιοι, και το λέω ότι παράγω και εγώ ένα κομμάτι ως κάτοικος της Κρήτης αυτή τη στιγμή . Άρα λοιπόν εμείς πρέπει να βρούμε την λύση.

Ερ. Αυτό θα γίνει με κάθε τρόπο;
Απ. Κοιτάξτε, τώρα γίνονται οι συζητήσεις με τους Δήμους, και σε πολιτικό επίπεδο η απόφαση θα παρθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υπήρξε να σας θυμίσω ομόφωνη απόφαση του να γίνει η μελέτη και υπήρξε και ομόφωνη απόφαση να αποδεχτούμε τα αποτελέσματα της μελέτης. Ευελπιστώ λοιπόν ότι θα υπάρξει και ομόφωνη απόφαση για την χωροθέτηση της μονάδας.

Ερ. Μέχρι τότε θα τους πείτε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε; Γιατί αυτό το θέτουν ως επιχείρημα.
Απ. Να σας θυμίσω, ότι υπάρχει και ομόφωνη απόφαση για την ενεργειακή αξιοποίηση. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ανέφερε: Θα θελα με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης αλλά και των υπολοίπων συναντήσεων που θα ακολουθήσουν να ευχαριστήσω τα μέσα ενημέρωσης και τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για την στάση μέγιστης ευθύνης και αντικειμενικότητας που έχουν κρατήσει.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos