Από τη συνέντευξηΤους στόχους, τη σημασία, τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Κρήτης, για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, που θα διεξαχθεί στις 1,2 και 3 Ιουλίου στο Candia Maris, ανακοίνωσε, σε Συνέντευξη Τύπου, ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας.
 

Αυτό που ενδιαφέρει την Κρήτη, τόνισε ο Γ.Γ, είναι πως θα πάει μπροστά. Αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτό καλούμαστε να υπηρετήσουμε τις τρεις μέρες του Συνεδρίου ενώ υπογάμμισε ότι οι υποδομές, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ανάπτυξη της Ανταγωνιστικότητας, η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελούν τους βασικούς στόχους του.
Ουσιαστικά, διευκρίνισε, ολοκληρώνουμε μια διαδικασία αλλά και ανοίγουμε ένα διάλογο αναφορικά με τη δική μα πρόταση, για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, η οποία θα ενσωματωθεί στον Εθνικό Σχεδιασμό.

Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης , πιθανόν ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, και οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς άλλων 6 Υπουργείων ενώ έχουν κληθεί όλοι οι φορείς της Κρήτης.
Ο κ. Τσόκας επεσήμανε ακόμη ότι πρόκειται για ένα ανοιχτό Συνέδριο, όπου οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να λάβει το λόγο και να εκφράσει την άποψή του.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης τυ Γ.Γ έχουν ως εξής:
«Σχετικά με το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης, να σας πω ότι μιλάμε για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Ουσιαστικά ολοκληρώνουμε μια διαδικασία αλλά και ανοίγουμε ένα διάλογο αναφορικά με τη δική μας πρόταση, η οποία θα ενσωματθεί στον εθνικό σχεδιασμό στα μέσα Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα αποτελέσει την πρόταση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Το Συνέδριο θα διαρκέσει 3 ημέρες. Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι Νομαρχίες έχουν ήδη προχωρήσει τα Αναπτυξιακά τους Συνέδρια και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους την Κυριακή το μεσημέρι, μαζί με τους Προέδρους των ΤΕΔΚ. Να σας πω ότι έχουν προσκληθεί όλοι. Εμείς όμως ανοίγουμε το δικό μας Συνέδριο και στον κόσμο. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να άβει το λόγο και να εκφράσει την άποψή του. Αλλά και εμείς οι ίδιοι θα προκαλέσουμε ένα ευρύτερο διάλογο. Έτσι λοιπόν είναι ένα ανοιχτό Συνέδριο και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα καλό βήμα για τη σύνταξη του δικού μας προγραμματισμού».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos