Τσόκας, βουλευτές

Από την επίσκεψη

Tα εκτελούμενα έργα στη γέφυρα του κόμβου της Παπαναστασίου, στον δρόμο Αεροδρόμιο -ΚΤΕΟ και στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Βιάννος επισκέφθηκαν τη Τετάρτη (20/8) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας και οι βουλευτές κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Κώστας Μπαντουβάς.
Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών για την εξέλιξη της πορείας των έργων.

“Σήμερα επισκεπτόμαστε με τους βουλευτές, ανέφερε ο κ. Τσόκας, ορισμένα από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έτσι επισκεφθήκαμε την γέφυρα Παπαναστασίου, το κομμάτι Αεροδρόμιο -ΚΤΕΟ που κατασκευάζεται και τον άξονα Ηράκλειο – Βιάννος. Το πρώτο, ο κόμβος της Παπαναστασίου προϋπολογισμού 8εκ. ευρώ προχωράει πάρα πολύ καλά. Αξίζει να πούμε ότι ένα έργο το οποίο θα τελείωνε στο τέλος του 2009 θα τελειώσει στις αρχές του 2009. Κερδίζουμε εκεί λοιπόν 7 έως 8 μήνες και θα πρέπει να συγχαρούμε την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ για την δουλειά που έκανε ”,επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας.
Το δεύτερο, πρόσθεσε, αφορά τον ανισόπεδο κόμβο Αεροδρομίου – ΚΤΕΟ προϋπολογισμού ύψους 12 εκ. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης, οφείλει δηλ να τελειώσει 31-12-2008. Η ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ η οποία κατασκευάζει αυτό το κομμάτι της Εθνικής οδού κάνει όλες τις προσπάθειες. Μιλάμε, τόνισε, για διπλούς κλάδους, για διάζωμα στη μέση, για έναν κανονικό αυτοκινητόδρομο. Ελπίζουμε τέλος του χρόνου, αρχές του 2009 να έχει ολοκληρωθεί.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας αναφερόμενος στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Βιάννος επεσήμανε ότι «Το τρίτο μεγάλο έργο που επισκεπτόμαστε, είναι της τάξεως των 87 εκ ευρώ, και αφορά στον άξονα Ηράκλειο – Βιάννος. Ολοκληρώνονται κάποια τμήματα τα οποία έχουν μείνει και έτσι θα έχουμε τον δρόμο τέλος του 2008 με βάση το χρονοδιάγραμμα για το Γ΄ΚΠΣ.
Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, είναι ότι αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στην διαδικασία να ξεκαθαρίσουμε τις μελέτες από την πλευρά της Περιφέρειας ώστε άμεσα δηλ με το που θα προκηρυχτεί το μέτρο των εθνικών οδών και των επαρχιακών οδών να εντάξουμε τους κόμβους.
Έτσι λοιπόν θα έχουμε έναν πλήρη δρόμο από το Ηράκλειο μέχρι την Βιάννο με τους κόμβους. Και βέβαια μην ξεχνάμε ποτέ ότι υπάρχει το πάγιο αίτημα της παράκαμψης της Βιάννου. Ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο εμπίπτει στο διευρωπαϊκό δίκτυο. Άρα λοιπόν, θα είμαστε σε θέση στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνοντας τον δρόμο, να δώσουμε και το χρονοδιάγραμμα για τους κόμβους τους οποίους θα κατασκευάσουμε -και πιστέψτε με -είναι αρκετοί σε όλο το μήκος του δρόμου Ηράκλειο – Βιάννος.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο έργο Ηράκλειο -Βιάννος είχαν σειρά επαφών στην Ένωση Πεζών με δημάρχους και φορείς των περιοχών.

Από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos