ΠρόγραμμαΤο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δαίδαλος» Πράξη 2.3.2. ία΄ « Ανάπτυξη και Εφαρμογή Προγραμμάτων, Επίδειξης και Βράβευσης Εκπαιδευτικών Έργων» των ΤΕΕ και ΣΕΚ διοργανώνεται στα πλαίσια του Γ΄. Κ.Π.Σ. ( Β΄ Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) από το Ε.Ι.Ν. σε συνεργασία με το Τμήμα Β΄ Τ.Ε.Ε. της Δ/νσης Σπουδών Δ.Ε./ΥΠ.Ε.Π.Θ και υλοποιείται κάθε σχολικό έτος, συνεχώς, από 2000-2001, πιλοτικά το
πρώτο έτος με ορισμένες μόνο ειδικότητες των ΤΕΕ ως Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ειδικοτήτων ΤΕΕ, που στόχο, μεταξύ των άλλων, έχει την δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας μαθητών και εκπαιδευτικώ, αλλά και την ανάδειξη όσων μαθητών έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες και κλίσεις στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα.
 
Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, δίδεται η ευκαιρία επίσης στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις πρακτικές εφαρμογές των γνώσεων που αποκτούν στα ΤΕΕ και ΣΕΚ, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τη χρήση της στην παραγωγική διαδικασία και στην καθημερινή ζωή.
 
Τα μαθητικά έργα υλοποιούνται συλλογικά από ομάδες μαθητών, υπό την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών, στα πλαίσια της διδασκαλίας των θεωρητικών μαθημάτων και εργαστηριακών ασκήσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
 
Στη συνέχεια προβάλλονται σε εκθέσεις που οργανώνονται σε Περιφερειακό επίπεδο και βραβεύονται με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης. Τα εκπαιδευτικά έργα που βραβεύονται στις Περιφερειακές Εκθέσεις συμμετέχουν στη συνέχεια στην Πανελλήνια Έκθεση, στην οποία απονέμονται βραβεία σα καλύτερα.
 
Τα βραβεία που απονέμονται στην Πανελλήνια Έκθεση περιλαμβάνουν και ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Τον Απρίλιο και το Μάιο 2006 προβλήθηκαν και θα προβληθούν σε Περιφερειακές Εκθέσεις, ανά την Ελλάδα, 788 μαθητικά έργα Τ.Ε.Ε σολικού έτους 2005-2006. Η Περιφερειακή Έκθεση Κρήτης έγινε φέτος στο ξενοδοχείο “Αφροδίτη Beach club”στις κάτω Γούβες Ηρακλείου.
 
Ήταν ανοικτή για μαθητές και καθηγητές Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων, Τ.Ε.Ε., άλλα και για το ευρύ κοινό, την Πέμπτη 13-4-2006 από 10:00 έως 18:00 και την Παρασκευή 14-4-2006 από 10:00 έως, 12:00.
 
Προβλήθηκαν συνολικά 75 μαθητικά έργα, από όλους τους Νομούς της Κρήτης, τα οποία εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και απέδειξαν για άλλη μια φορά την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Οι « εφευρέτες » του αύριο δημιούργησαν με πολύ μεράκι και με εφόδια τις γνώσεις και τη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι καθηγητές τους διάφορες κατασκευές, έργα και εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, τις επιστήμες και την τέχνη.
 
Η τελετή βράβευσης των οκτώ (08) διακριθέντων έργων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-4-2006 από 12:00 έως 14:00 σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, όπου απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία, στους μαθητές των διακριθέντων έργων και ανακοινώθηκε οι απονομή τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και Υπεύθυνους Καθηγητές που είχαν έργα στην Έκθεση.
 
Στην τελετή βράβευσης κλήθηκαν και συμμετείχαν, εκτός των βραβευθέντων, και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ, εκπρόσωποι του Ε.Ι.Ν, οι αρχές της Περιφέρειας του Νομού και της πόλης, οι εκπαιδευτικοί, γονείς, προσωπικότητες του επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου, εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων κ.ά..
 
Τα οκτώ έργα, τα οποα επιλέχτηκαν ισότιμα, και θα συμμετέχουν στην πανελλήνια εκδήλωση έκθεσης και βράβευσης μαθητικών έργων Τ.Ε.Ε. στις 11-12 και 13 Μαϊου 2006 στην Πάτρα, είναι:
 

1ο ΤΕΕ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΚΑΠΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 

1ο ΤΕΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- ΗΛΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 

7ο ΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΓΡΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 

2o ΣΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΟΛΓΑ 

1ο ΤΕΕ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΣΩ PLC

ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ 

1ο ΤΕΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΕΡΓΟΘΕΡΜΙΚΗΣ -ΑΕΡΟΘΕΡΜΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΤΖΑΚΙ) ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (ΦΟΥΡΝΟ)

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 

1 ΤΕΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΑΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

3ο ΤΕΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΝΥΨΩΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΙΒΩΤΙΩΝ

ΒΙΤΩΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

 

Ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου

Γεώργιος Εμμ. Βασιλάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos