Η χρόνια κατολίσθηση..Μάλλον περισσότερες πιθανότητες έχει ο γάιδαρος να πετάξει σ’ αυτή τη χώρα, παρά να διορθωθούν τα κακώς κείμενα !
 
Δύο χρόνια θα συμπληρωθούν σε μερικές εβδομάδες από την ημέρα που άρχισε η κατολίσθηση λίγο έξω από τον Αγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο, ως αποτέλεσμα τόσο της κακοκαιρίας, όσο και των μισερών και μίζερων εργασιών συντήρησης του περιβόητου Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, από την ΔΕΚΕ (τότε), ΔΕΣΕ (σήμερα).
Το μόνο που έγινε ήταν να μπουν κάποια προστατευτικά που στένεψαν τον δρόμο και κάποια φώτα που επισημαίνουν το στένεμα.
 
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου επανήλθε με έντονη ανακοίνωση καταδίκης της τακτικής της Περιφέρειας Κρήτης:
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, καταδικάζει την τακτική της Περιφέρειας Κρήτης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κατολίσθησης στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου.
Συμπληρώνονται 2 χρόνια και παρά τις υποσχέσεις δεν ανατίθεται το έργο με αιτιολογία το χαμηλό ποσοστό έκπτωσης που δίδουν οι εργολάβοι παραγνωρίζοντας έτσι αφ’ ενός μεν τη δυσφήμιση που υφίσταται ο Νομός μας έχοντας σε αυτή την κατάσταση την κύρια πύλη εισόδου του και αφ’ ετέρου το σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων από την απότομη μείωση του κυκλοφοριακού πλάτους του οδοστρώματος.
Η τρίτη τουριστική περίοδος θα βρει το δρόμο στην ίδια κατάσταση επικινδυνότητας. Επειδή πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι ο εθνικός δρόμος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αποδίδει την ολιγωρία στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Δηλώνουμε ότι τα όρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι στο άμεσο μέλλον θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες.
 
Ήμουνα νιος και γέρασα αλλά ο ΒΟΑΝ ακόμα να τελειώσει ! ! !

Print Friendly, PDF & Email

Από manos