Από τη συνάντηση

Πανούρης, Πευκιανάκης

«Σταθερή και δεδομένη είναι η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανέγερση νέων φυλακών στη Νεάπολη». Αυτό δήλωσε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Πευκιανάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Πανούρη.
Ο κ. Πευκιανάκης πρόσθεσε ότι οι νέες προτεινόμενες περιοχές που υπεδείχθησαν από το Δήμο Νεάπολης για την ανέγερση των νέων φυλακών κρίνονται καταρχήν κατάλληλες από τους αρμόδιους παράγοντες της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ».

Όπως τον ενημέρωσε ο κ. Πανούρης, πολύ σύντομα η επιτροπή καταλληλότητας των οικοπέδων της εταιρείας θα επισκεφτεί τους προτεινόμενους χώρους και θα επιλέξει οριστικά την τοποθεσία χωροθέτησης του Καταστήματος Κράτησης Κρήτη ΙΙ. Στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες εξασφάλισης των οικοπέδων. Βεβαίως σημειώνεται η προϋπόθεση εξασφάλισης πόσιμου νερού για τις ανάγκες των νέων φυλακών καθώς και του νόμιμου αποδέκτη διυλισμένων λυμάτων της αποχέτευσης.

Ο κ. Πευκιανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεπή εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα (το Σεπτέμβριο του 2006) για να αποκτηθεί κατάλληο γήπεδο και να εκπονηθεί η μελέτη προκειμένου να ανεγερθούν νέες σύγχρονες φυλακές στη Νεάπολη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos