Γιάννης ΠευκιανάκηςΤον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Κατσαρό επισκέφθηκε τη Παρασκευή (16/2) ο πολιτευτής της Ν.Δ. – Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Πευκιανάκης.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πευκιανάκης μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ το αίτημα των αγροτών- καλλιεργητών θερμοκηπίων για την απαλλαγή τους από την ουσιαστικά αναγκαστική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ με κόστος 3%.

Ο κ. Πευκιανάκης τόνισε ότι τ αίτημα είναι δίκαιο και υπενθύμισε ότι οι ανθοπαραγωγοί- καλλιεργητές θερμοκηπίων έχουν ήδη απαλλαγεί με νομοθετική ρύθμιση από αυτήν την υποχρέωση. Επεσήμανε επίσης στον κ. Κατσαρό ότι τα ποσά που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές θερμοκηπίων της Ιεράπετρας αλλά και όλης της Κρήτης, είναι υπέρογκα και χωρίς καμία απολαβή.
Από τη συζήτηση φάνηκε ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αποδέχεται ότι το αίτημα είναι δίκαιο και διαβεβαίωσε τον κ. Πευκιανάκη ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ικανοποιηθεί η διεκδίκηση των καλλιεργητών θερμοκηπίων, χωρίς να αποκλείεται βέβαια το ενδεχόμενο να μειωθεί το 3% σε 1%.
Ο κ. Κατσαρός ανακοίνωσε στον κ. Πευκιανάκη ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουτσομίχος θα επισκεφτεί την προσεχή Τρίτη την Ιεράπετρα όπου θα συναντηθεί και θα συζητήσει το θέμα με εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής.

  • Σημειώνεται ότι ο κ. Πευκιανάκης είχε συνάντηση και μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της περιοχής, προχθές Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου) στο Στόμιο.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos