Πλακιωτάκης, Ζερβός για θέματα Αγίου Νικολάου
Γιάννης Πλακιωτάκης, Αντώνης Ζερβός

Ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Αγίου Νικολάου, είχε την ευκαιρία να θέσει ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο δημαρχείο με τον βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως έγινε γνωστό,μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η  δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου «Open Mall», που αναμφισβήτητα θα συμβάλλει θετικά όπως υπογραμμίστηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής αγοράς, καθώς και η εξέλιξη που υπάρχει αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στον Δήμο, των κτιρίων του ΕΟΜΜΕΧ και του Φρουραρχείου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, σε δήλωση  του, ανέφερε: ότι υπάρχουν  οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και την εύρυθμη λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου «Open Mall» στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ,πρακτική που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο για να δρομολογηθεί  και να εξελιχθεί μια τέτοια δράση, θα πρέπει-τόνισε- οι επιχειρηματίες της πόλης να συνεργαστούν, αφού όπως εξήγησε οι ενέργειες αυτές εξελίσσονται, δρομολούγουνται και έχουν αποτέλεσμα μόνον μέσα από συλλογικές κινήσεις, στην αντίθετη περίπτωση μένουν ως «ωραίοι σχεδιασμοί επί χάρτου»!

Παραχώρηση κτιρίων στον Δήμο

Για το θέμα της παραχώρησης των κτιρίων του ΕΟΜΜΕΧ και του Φρουραρχείου, ο βουλευτής Λασιθίου ζήτησε να ενημερωθεί προκειμένου να βοηθήσει στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό στην προώθηση της όλης διαδικασίας. Ιδιαίτερα  για το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ- ενός χώρου που μετά την ανακαίνιση του, δύναται να στεγάσει τα εργαστήρια της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΚ) τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχει εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, γεγονός που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία της σχολής.

Είναι γεγονός ανέφερε ο κ. Ζερβός, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης, ότι ο κ.Πλακιωτάκης  στέκεται αρωγός και βοηθάει στο βαθμό που μπορεί από την θέση που σήμερα κατέχει αλλά και παλαιότερα ως κυβερνητικός βουλευτής τον δήμο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να πετύχουμε στο δύσκολο σημερινό περιβάλλον το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos