Ιωάννης ΠλακιωτάκηςΕρώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, για την τύχη των αεροπορικών γραμμών από τη Σητεία, προς Αλεξανδρούπολη και ¶κτιο, απευθύνει ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αφού ο νέος διαγωνισμός κατέστη άκαρπος και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζήτησε από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές τη συνέχιση των δρομολογίων για τέσσερις ακόμα μήνες, ο βουλευτής ερωτά τον Υπουργό, εάν προτίθεται να δώσει λύση με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Οι πτήσεις από Σητεία προς Αλεξανδρούπλη και από Σητεία προς ¶κτιο, με επιστροφή, αποτελούν σημαντική προοπτική για τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες συνδέουν.

Σε καιρούς δύσκολους για τον τουρισμό, αποτελούν επιπρόσθετες πηγές τουριστικής κίνησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε, φορείς και σύλλογοι από τις περιοχς αυτές έχουν ανταλλάξει ήδη επισκέψεις και έχουν εργασθεί από κοινού για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που τους παρέχονται από τα δρομολόγια αυτά.

Πέραν αυτών, τα δρομολόγια δίνουν λύσεις και στο πρόβλημα των μετακινήσεων πολλών φοιτητών και εργαζομένων που διαφορετκά θα έπρεπε να περάσουν μια μικρή Οδύσσεια για να γυρίσουν στις οικίες τους.

Οι πτήσεις αυτές εκτελούνται μέχρι σήμερα από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Η αρχική σύμβαση έληγε στις 30 Ιουνίου. Ο νέος διαγωνισμός κατέστη άκαρπος, όμως λόγω και της θερινής περιόδου η Υ.Π.Α. έδσε προσωρινή λύση για 4 ακόμα μήνες, ζητώντας από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές τη συνέχισή τους.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Εάν προτίθεσθε με κάθε πρόσφορο μέσο να δώσετε οριστική λύση στο θέμα αυτό καθώς ο κίνδυνος που υπάρχει με την παύση των δρομολογίων είναι να απομονωθούν πολύ περισσότερο οι περιοχές που συνδέονται μεταξύ τους με τις πτήσεις αυτές, οι οποίες ήδη λόγω γεωγραφικών κριτηρίων θεωρούνται απομονωμένες, αλλά και να υπάρξει κοινωνικό πρόβλημα αφού ήδη οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό και το εμπόριο έχουν επενδύσει σ’ αυτές μελλοντικά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos