Παλαιότερα, γεμάτο....

Φράγμα Μπραμιανών

Σειρά επαφών είχε ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για το Φράγμα των Μπραμιανών.
Αλλωστε για το θέμα αυτό υπήρξαν προηγούμενες συνεδριάσεις σε Ιεράπετρα και Περιφέρεια προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα.

Αρχικά ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτεριών κ. Αθανάσιο Νάκο, στον οποίο εξέθεσε τη δραματική κατάσταση με τη μείωση της στάθμης του νερού στο Φράγμα. Με το δεδομένο ότι το Φράγμα αποτελεί πηγή ζωής για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, κρίνεται επιβεβλημένη η συνέιση της χρηματοδότησης της εργολαβίας των τσιμεντενέσεων που εκτελείται στη ΜΑΛΑΥΡΑ για τον εμπλουτισμό του Φράγματος. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο θα διαθέσει στη Νομαρχία, αρχικά, το ποσό των 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και ζήτησε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του 2007, το έργο «Βελτίωσης Υφιστάμενων Υδροληψιών Μύρτου και Καλαμαυκιανού». Το αίτημα έχει τεθεί και από την Περιφέρια και αναμένεται να ικανοποιηθεί, αφού οι μελέτες για το ανωτέρο έργο έχουν συνταχθεί και εγκριθεί, άρα μπορούμε να περάσουμε στη φάση της δημοπράτησης.

Γιάννης Πλακιωτκης

Βουλευτής Λασιθίου

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων «Το Φράγμα των Μπραμιανών αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα και προτεραιότητα για την περιοχή της Ιεράπετρας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που καταλάβουμε, μέχρι να εξασφαλιστούν οριστικά τα απαιτούμενα κονδύλια. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα έργο τριακονταετίας που σχεδιάσθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες πολύ μικρότερη έκτασης απ’ αυτή που ικανοποιεί σήμερα. Σημαντικό ρόλο παίζει η κοινή γραμμή διεκδίκησης και η συμπόρευση όλων των φορέων και εκπροσώπων, γεγονός που καταδεικνύει ότι όταν βάζουμε σωστές προτεραιότητες και δεν αναλωνόμαστε σε δήθεν διεκδικήσεις και αναίτιες αντεγκλήσεις για α αποκομίσουμε προσωπικά ή μικροκομματικά οφέλη, μπορούμε να πετύχουμε στις διεκδικήσεις μας.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό κ. Αθανάσιο Νάκο ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός, στο μέτρο του δυνατού, στις διεκδικήσεις του Νομού μας, κατανοώντας τα προβλήματα και γι το λόγο αυτό άλλωστε του πρότεινα να έρθει στο Λασίθι, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε
».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos