από την ενημέρωση στο Επιμελητήριο Λασιθίου
από την ενημέρωση στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12/9), ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι συναντήσεις άρχισαν με την επίσκεψη Πλακιωτάκη στο νέο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα του δήμου.

εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Κρήτη
εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Κρήτη

Στη συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με μέλη του Επιλελητηρίου Λασιθίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του οποίου αμέσως μετά, ενημέρωσε για μια σειρά θέματα όπως, τις δράσεις του Υπουργείου σε σχέση με το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για την προώθηση της υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Σχεδίων για τις ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ), αλλά και για τη δημιουργία περιφερειακών μηχανισμών στήριξης της κοινωνικής οικονομίας.

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε :

  • Στον προγραμματισμό δράσεων του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και στη προώθηση προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.
  • Στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Σχεδίων για τις ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ).
  • Αλλά και στην προώθηση της δημιουργίας Περιφερειακών Μηχανισμών για τη στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το ακροατήριο αποτελούσαν εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τέτοια προγράμματα, οι οποίοι ήρθαν από μακριά για να παρακολουθήσουν την ενημέρωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos