Ποίηση Χωρίς Τέλος από τη Λέσχη Κινηματογράφου

Με την τελευταία ταινία του 87χρονου Χιλιανού σκηνοθέτη Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι «Ποίηση Χωρίς Τέλος – Poesia Sin Fin / Endless Poetry», συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

          Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 21:30 θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, η αυτοβιογραφική του ταινία, παραγωγής Χιλής 2016 και διάρκειας 128′. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Πάμελα Φλόρες, δύο γιοί του σκηνοθέτη Άνταν και Μπόντις Χοδορόφσκι, ενώ συμμετέχουν και άλλα μέλη της οικογένειας του με διαφορετική ιδιότητα.

          Υπόθεση: Ενάντια στη θέληση του αυταρχικού πατέρα του, ο νεαρός Αλεχάνδρο αποφασίζει να μη σπουδάσει γιατρός, αλλά να γίνει ποιητής, μπαίνοντας στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Σαντιάγκο της δεκαετίας του ’30. Γνωρίζει και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι «μεγάλοι» της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού, θα ζήσουν αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία…

          Με την ίδια σουρεαλιστική τόλμη και αφηγηματική αυθαιρεσία, ο πολυπράγμων δημιουργός συνεχίζει τη συναρπαστική κινηματογραφική αυτοβιογραφία του, που ξεκίνησε με τον «Χορό της πραγματικότητας». Μακριά από τις συμβάσεις μιας συνηθισμένης βιογραφίας, αναπλάθει το παρελθόν και συμφιλιώνεται με όσα τον διαμόρφωσαν σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη. Παράλληλα χρησιμοποιεί τις σουρεαλιστικές και βαθιά συμβολικές εικόνες που τον έκαναν γνωστό για να πει τη δική του ιστορία, σε μια προσωπική ταινία που αποτελεί συμπυκνωμένη έκφραση της φιλοσοφίας του για τη ζωή.

          Και όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός: «Πρόκειται για μία ρεαλιστική ιστορία στην οποία προσθέσαμε σουρεαλιστικά χρώματα και περίτεχνες κινηματογραφικές ιδέες, αλλά παραμένει μία πραγματικότητα που εκφράζεται μέσα από τον κινηματογράφο».           Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: kileagn.com 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos