Στην πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών της Π.Ν.Ο., προχώρησε τα ξημερώματα η κυβέρνηση μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα.
Ήδη, ατομικ φύλλα επιστράτευσης έχουν επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό ναυτικών και κάποια από τα πλοία έχουν ήδη αποπλεύσει ή θα αποπλεύσουν σε μερικές ώρες.
Συνεδριάζει η Π.Ν.Ο. για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Η ανακοίνωση του Υ.Ε.Ν.:

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, μετά από πρόσκλησή του, συναντήθηκε χθες βράδυ (21/2) στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και συζήτησαν πάλι τα αιτήματα των ναυτεργατών.
Απίτηση του Ελληνικού Λαού και προτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν η συνέχιση του διαλόγου σε πνεύμα συναίνεσης, αμοιβαίων υποχωρήσεων και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές επιπτώσεις σε μεγάλο τμήμα ευπαθών ομάδων του ελληνικού λαού, όπως οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας και οι αγρότες.
Η Κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια του διαλόγου και ζήτησε από την Π.Ν.Ο. να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, αλλά πλήρης αδιαλλαξία σε όλες τις πρωτοβουλίες για κλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Επειδή από τη συνεχιζόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. και λόγω της διακοπής της συγκοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, προκαλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και απειλείται άμεσα η υγεία των κατοίκων των νησιών από τη στέρηση τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα πλήττεται το εισόδημα των νησιωτών αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι αγρότες, αποφασίστηκε η κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων όλων των υπό ελληνική σημαία δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και φορτηγν-οχηματαγωγών πλοίων, από τις 06:00 σήμερα το πρωί (22/2) και μέχρι νεότερης απόφασης.

Η Π.Ν.Ο., χαρακτήρισε φασιστική την απόφαση και ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας. Δηλ. θα αναχωρούν τα πλοία από όλα τα άλλα λιμάνια και όταν δένου στον Πειραιά ή στη Πάτρα θα μένουν εκεί, χωρίς να κάνουν άλλο δρομολόγιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos