χιονισμένο τοπίο στη Πρίνα
χιονισμένο τοπίο στη Πρίνα

Η Κρήτη, υπέφερε και υποφέρει εδώ και ώρες, από την επέλαση του χιονιά ο οποίος έφτασε ακόμα και στη παραλία, χιόνισε μέσα στον Άγιο Νικόλαο.

Ο συνδυασμός, βροχόπτωσης, χιονόπτωσης, καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων, έχουν προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα, κίνησης, ηλεκτροδότησης και επικοινωνιών. Η χιονόπτωση έχει φτάσει τόσο χαμηλά όσο και τα 200 μέτρα υψόμετρο, όπως είπαμε για λίγη ώρα χιόνιζε μέσα στον Άγιο Νικόλαο, αλλά δεν το έστρωσε, ενώ κεραυνός έβγαλε για λίγη ώρα εκτός λειτουργίας τον υποσταθμό της Δ.Ε.Η. στο δρόμο προς τα Λακώνια με αποτέλεσμα να σβήσει όλη η επαρχία Μιραμπέλλου και το Οροπέδιο Λασιθίου.

Το Οροπέδιο έχει τα σοβαρότερα προβλήματα, με μεγάλο ύψος χιονιού, 50 με 60 πόντους, ενώ συνολικά στην ανατολική Κρήτη, όσο κανείς ανεβαίνει ψηλότερα, άλλο τόσο οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Έχουν σταλεί γκρέϊντερ για αποχιονισμό, αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όπως θα διαβάσετε παρακάτω απαγορεύει για μερικές ώρες την κυκλοφορία των φορτηγών στον Βόρειο Οδικό Άξονα, ενώ προειδοποιεί για κάποια σημεία που η κυκλοφορία είναι προβληματική

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την 2501/14/15-η Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, διακόπτεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Ηρακλείου (Εθνικό και Επαρχιακό), εκτός των κινουμένων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, από σήμερα (06.01.2014) στις 18:30 ώρα έως αύριο (07.01.2014) και 10:00 το πρωί, για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ακόλουθα σημεία:

  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών (από το Δημοτικό διαμέρισμα Αυγενικής έως τον οικισμό Μούλια)
  • Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Πύργος του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων (από Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχανών – Δημοτικό Διαμέρισμα Τεφελίου και από Τοπική Κοινότητα Πεζών – Χουδέτσι)
  • Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Βιάννο – Ιεράπετρα (από οικισμό Μάρθα έως τα όρια με το Νομό Λασιθίου)
  • Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Οροπέδιο Λασιθίου (από οικισμό Γωνιές έως τα όρια του Νομού Λασιθίου)
  • Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Κράσι (από 3ο χλμ. έως τον οικισμό Κράσι)
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου (από Χερσόνησο έως τα όρια του Νομού Λασιθίου).

Στη Θρυφτή, έγινε από τους Ερυθροσταυρίτες και τη Λέσχη τετρακίνησης Ιεράπετρας, επιχείρηση απομάκρυνσης 18 ατόμων, οι οποίοι είχαν ανεβεί γνωρίζοντας για τον χιονιά που ερχόταν και μάλλον φοβήθηκαν στη συνέχεια.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται, με τη καλυτέρευση να αναμένεται από τη Πέμπτη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos