Γονείς και μαθητέςΜε προβλήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2006 στην αγγλική γλώσσα (επίπεδο Β1). Ενώ όλα διεξάγονταν κανονικά, στην τρίτη ενότητα, αυτή της ηχογραφημένης εξέτασης , γνωστής και ως listening, τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν έντονα για κακή ακουστική και εγγραφή, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να συμπληρώσουν τ κενά τυχαία και να εύχονται να είναι κάποια σωστά.

 
Έντονα αντέδρασαν οι γονείς, οι οποίοι καταρχήν διαμαρτύρονται προς κάθε αρχή και ζητούν την ακύρωση του ακουστικού μέρος των εξετάσεων γιατί «δεν μπόρεσε να γνει κατανοητό λόγω κακής ακουστικής των κειμένων και υπολειτουργίας των μηχανημάτων μετάδοσης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εξετάσεις διεξάγονται και  την Κυριακή (19.11). Εξεταστικό κέντρο για όλο το νομό Λασιθίου είναι το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικόλαου.
 
Ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κανένα πρόβλημα δε δημιουργήθηκε στις υπόλοιπες εξεταζόμενες γλώσσες ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά (Επίπεδα Β2 και Γ1).
Print Friendly, PDF & Email

Από manos