Ηγουμενίδης, Αυγενάκης,
Ηγουμενίδης, Αυγενάκης,

Συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του κ. Δημήτρη Ξυδάκη, Ιατρού Νεφρολόγου και μέλους Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του κ. Γιώργου Παππά, Προέδρου της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κρήτης, του κ. Μανώλη Πατεράκη,

Γενικού Ιατρού και μέλους Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του κ. Διονύση Ζάβρα, Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Βενιζελείου και του κ. Γιώργου Αυγενάκη, Ιατρού Ουρολόγου στο Βενιζέλειο Νοσ. με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νίκο Ηγουμενίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι μετά από αίτημα του Βουλευτή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στον νομό Ηρακλείου.

Στη συνάντηση ο κ. Λ. Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι από το χώρο της Υγείας στο Ν. Ηρακλείου έθεσαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Υγεία» στο Νομό Ηρακλείου, όπως το ζήτημα των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο χώρο της Υγείας, ενώ διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε αντί των καθαριστριών ή των εκατοντάδων υπαλλήλων της ΕΡΤ να δώσει προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των δομών Υγείας της χώρας μας, αντιθέτως προτίμησε κινήσεις εντυπώσεων. Σημείο αιχμής για την αποτελεσματική διοίκηση είναι η σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, αλλά και η ανάγκη σωστής αξιολόγησης και εξέλιξης των πιο παραγωγικών υπαλλήλων στην υγεία, όπως επισημάνθηκε.

Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή καταγραφή των περιστατικών που εξετάζονται αλλά και των παραπομπών από Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία και τις εργασίες που γίνονται από όλους τους γιατρούς, όπως βεβαίως και ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας ασθενών. Υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί να καταγραφεί ο κάθε ασθενής. Μόνο έτσι η διοίκηση μπορεί να ξέρει ποια τμήματα έχουν κίνηση και πια όχι με βάση τους δείκτες αποτελεσματικότητας αλλά και τις καταγραφές κίνησης.

από τη συνάντηση
από τη συνάντηση

Στη συνάντηση συζητήθηκε επιπλέον και η ανάγκη σύμπλευσης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπου είναι απαραίτητο, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της εφαρμογής των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, πιλοτικά στην Κρήτη και με ποιο τρόπο μπορεί αυτό να γίνει. Ακόμη συζητήθηκε η αξιοποίηση κενών χώρων του δημοσίου για τη δημιουργία μονάδων υγειονομικού χαρακτήρα, η κατανομή του χάρτη υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών (και όχι των ιατρών), η ανάγκη λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων, η λειτουργία των ΤΕΠ και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και οι εκπρόσωποι των ιατρών επεσήμαναν στη συνάντηση με το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ ότι: «στόχος της συνάντησής μας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΔΥΠΕάρχη αλλά και να υπάρχει συνεχής και άμεση συνεργασία προκειμένου να δοθούν λύσεις στα κρίσιμα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας. Ο χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Έχει μεγάλα προβλήματα, βαθιά ριζωμένα και πρέπει να διοικείται χωρίς ιδεοληψίες και κακές νοοτροπίες του παρελθόντος».

Από πλευράς του ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε για τη συνάντηση, δεσμεύτηκε να απαντήσει για μια σειρά ζητημάτων για τα οποία δεν ήταν ενήμερος σε εύθετο χρόνο, διατύπωσε την επιθυμία του για στενή συνεργασία στο μέλλον, αλλά επανέλαβε και τη δέσμευσή του για την πρόσληψη 65 υπαλλήλων νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές υγείας της περιφέρειας Κρήτης.

από το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos