Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στην Υγεία
οι προσλήψεις αφορούν στο σύνολο των κλάδων των ανωτέρω φορέων πλην ιατρώ

Είναι γεγονός ότι η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό  και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα  του Αγίου Νικολάου είναι μεγάλη, όπως επεσήμανε άλλωστε και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης,  στην συγκέντρωση των εργαζομένων του  ΓΝΑΝ.

Είχε επισημάνει επίσης ότι εξ αιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων (3 αποχωρήσεις, μια πρόσληψη), δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες.. Επεσήμανε   τότε  ότι «η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους να καλυφθούν οι ανάγκες βραχυπρόθεσμα με επικουρικό προσωπικό».

Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες και έκτακτες ανάγκες του δημοσίου συστήματος Υγείας, έκρινε αναγκαίο να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί –και μάλιστα με διαφανή τρόπο- η διαδικασία, έτσι ώστε οι φορείς να μπορούν να προσλάβουν, μετά από έγκριση του Υπουργού Υγείας, το απαραίτητο για την λειτουργία τους επικουρικό προσωπικό, με γρήγορο τρόπο, μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων, που καταρτίζονται και τηρούνται από κάθε Υ.ΠΕ, με κατάταξη των υποψηφίων με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογα με αυτά του ΑΣΕΠ.

Ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη οργανικών θέσεων, οι προσλήψεις αφορούν στο σύνολο των κλάδων των ανωτέρω φορέων πλην ιατρών, για τους οποίους υπάρχει ήδη ο θεσμός πρόσληψης επικουρικών.

Είναι μια προσωρινή λύση για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακοί περιορισμοί των προσλήψεων. Ήδη έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές ότι από το 2019 θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση σε σχέση με το 1 προς 3 που ισχύει φέτος. Καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά με την πρόταση – εμμονή που πρόσφατα  παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, που είναι μια πρόσληψη για κάθε πέντε (αριθμός 5) αποχωρήσεις(!!!), γιατί προφανώς θεωρεί ότι στο χώρο της Υγείας υπάρχει πλεονάζον προσωπικό!

από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos