Φωτιά Πυροσβεστική διάταξη εστάλη από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαΐου – Νοεμβρίου, απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους της περιφέρειας Κρήτης.
 
Για το λόγο αυτό όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν χρειάζεται οπωσδήποτε να προβούν σε επιτρεπόμενες ενέργειες όπως η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων οφείλουν να ζητήσουν τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, να προμηθευθούν ειδική άδεια και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων.
 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε (10.5) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με όλα τα Συντονιστικά Όργανα των Νομαρχιών το νησιού και τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Τσόκας «φέτος φροντίζουμ αρκετά νωρίς να κάνουμε την σύσκεψη η οποία κάθε χρόνο γίνεται και αφορά τα συντονιστικά όργανα των Νομαρχιών και ασχολείται κυρίως με τις πυρκαγιές. Πιστεύω με την βοήθεια όλων και βεβαίως και με την χρήση της κοινής λογικής που πολλές φορές χρειάζεται, γιατί δεν ξεκινάνε όλες οι πυρκαγιές από εσκεμμένες ενέργειες αλλά και από πάρα πολλά λάθη πιστεύω ότι θα τα αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολη χρονιά. Ελπίζω να ανταποκριθούμε».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos