Από το υπάρχον, ανοικτό κολυμβητήριοΤελικά μετά από πιέσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Υπουργός Παιδείας, δέχτηκε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία για την ατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Σε επιστολή της που στάλθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου τη Τρίτη, 22 Μαρτίου, η Υπουργός αναφέρει:

Μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου , ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή της Κολυμβητικής εγκατάστασης του Κολυμβητηρίου του Αγίου Νικολάου , προκειμένου να χρησιμοποιείται και για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου της πόλης .

Πέραν του ω άνω έργου , αυτή τη στιγμή ο ΟΣΚ κατασκευάζει και τα εξής έργα στο Νομό Λασιθίου:

Μεγάλη σχολική μονάδα στον Αγιο Νικόλαο που περιλαμβάνει , σχολείο 3.000 τ.μ. κλειστή γυμναστήριο 1000 τ.μ., αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 500 τ.μ. Τόσο η πίστωση όσο και η σχετική σύμβαση έχουν γίνει από τη νέα Διοίκηση του ΟΣΚ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είναι από τα μεγαλύτερα που υλοποιεί σήμερα ο ΟΣΚ .

Επίσης κατασκευάζονται δύο ολοήμερα Νηπιαγωγεία 350 τ.μ., και 250 τ.μ. αντίστοιχα στους Δήμους Κριτσάς και Ιεράπετρας στο Νομό Λασιθίο πέραν του νέου κατασκευαζόμενου Κλειστού Γυμναστηρίου , έχουν ήδη κατασκευασθεί άλλα δύο , σε σύνολο 11 κλειστών που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται τώρα στους Νομούς της Επικράτειας πλην του Λεκανοπεδίου Αττικής .

Τέλος αναφέρουμε ότι την πενταετία 2000-05 οι σχολκές πιστώσεις που έχουν διατεθεί δια το Νομό Λασιθίου ανέρχονται σε 5.51,60 Ευρώ ανά μαθητή. Με αυτό το ποσό ο Νομός κατατάσσεται στη 10 η θέση στο σύνολο των Νομών της Επικράτειας.

Μετά την εξέλιξη, η Νο.Δ.Ε. Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

Ενα σημαντικό έργο για τον Aγιο Νικόλαο, αυτό του κλειστού κολυμβητηρίου, είχε αίσια κατάληξη. Σε αυτό το αποτέλεσμα προσπαθήσαμε να συμβάλουμε με συντονισμένες ενέργειες, επιδιώκοντας μια εφικτή λύση. Από τις επαφές διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση ακύρωσης του έργου, αλλά η εξεύρεση νόμιμης διαδικασίας κατασκευής του έργου, πράγμα που έγινε.

Βέβαιο είναι ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται με προτάσεις για μαύρες σημαίες, απειλές και άλλες αψυχολόγητες ενέργειες. Χαιρόμαστε που τελικά πρυτάνευσε η λογική και μπορέσαμε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως, το γεγονός καταδεικνύει την ανάγκη προσεκτικότερων χειρισμών στο μέλλον, καλύτερο συντονισμό στον προγραμματισμό και τη δράση, αλλά και την ύπαρξη ενός οράματος που να μπορεί να δίνει προοπτική στον τόπο. Η «κρίση» εχε σαν συνέπεια να έρθουν στην επιφάνεια εγγενείς αδυναμίες, που είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν, προκειμένου με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για την ανάπτυξη του Αγίου Νικολάου.

Δεδηλωμένη πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον νομό Λασιθίου προκειμένου να καλύψει την υστέρηση του σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης. Η κατασκευή του κτηρίου του ΤΕΙ που έχει ήδη ξεκινήσει, όπως και άλλα έργα που γίνονται ή θα γίνουν στην πόλη μας και στο νομό γενικότερα, σύμφωνα και με την σχετική αναοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, επιβεβαιώνουν το γεγονός. Η υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και σε άλλους τομείς έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί κανονικά.

Δική μας πρόθεση σαν κομματική οργάνωση είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθει συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης, μεταφέροντας και συμβάλλοντας στην προώθηση και επίλυση των πολλν και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Αυτό πράξαμε και σε αυτή την περίπτωση. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους κυβερνητικούς παράγοντες που με προθυμία συνεργάστηκαν και συζήτησαν με ευαισθησία και ειλικρίνεια το πρβλημα και συνέβαλαν στην επίλυση του.

Αμφιβολίες:

...που θα γίνει....Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που θεωρούν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, το όλο έργο παραπέμπεται στο μέλλον…..γενικώς. ¶λλωστε κάποιοι το έδειξαν με τον τρόπο τους, αναρτώντας την 25η Μαρτίου, το πανό που βλέπεται με το εύγλωττο περιεχόμενο. Για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο ¶γιο Νικόλαο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos