Προϋπόθεση όλων μια δημοκρατική και διεκδικητική τοπική αρχή
ο Πέτρος Δημητροπουλάκης
  • Είναι τραγικές οι καθυστερήσεις, οικονομικές και κοινωνικές, του τόπου μας.
  • Υστερούμε στο σχεδιασμό, την ολοκλήρωση και την αξιοποίηση έργων υποδομής.
  • Η φυσιογνωμία της περιοχής αλλοιώνεται χρόνια τώρα, και μαζί με αυτήν, οι ιστορικές και πολιτισμικές μνήμες.
  • Η αγροτική παραγωγή, η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα, απροστάτευτες, χωρίς υποδομές, ελλείψει ουσιαστικής στήριξης, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση.
  • Η απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού μας τοπίου, υφίσταται, διαρκή, πολύπλευρη υποβάθμιση.
  • Οι περισσότεροι οικισμοί του δήμου πλήττονται από την απομόνωση και την εγκατάλειψη, οδηγούνται στην ερήμωση.
  • • Οι όποιες προσφερόμενες χρηματοδοτήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση,κατά κανόνα δεν διέπονται από ιεράρχηση αναγκών αλλά από επιχειρηματικά συμφέροντα. 
  • Οι οδικοί άξονες από και προς τη περιοχή αφήνονται στην ανεπάρκεια τους για σύγχρονη διασύνδεση μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Το φοινικόδασος παγκόσμιο πολιτιστικό αγαθό και σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή και η μεγάλη εμβληματική παραλία η καρδιά της πόλης, δεν τυγχάνουν ολοκληρωμένης προστασίας από τους κινδύνους για την απώλεια τους.

Συνδημότισσες-συνδημότες

Η διαβίωση και η ευημερία των πολιτών προϋποθέτει τη διατήρηση και την βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την προστασία και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, της ιστορικής, πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και παράλληλα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Προϋπόθεση όλων είναι η επίτευξη μιας δημοκρατικής τοπικής αρχής που να αφουγκράζεται τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις προτάσεις για την καθημερινότητας και του μέλλοντος.

Θεωρώ ελπιδοφόρα τη διαθεσιμότητα πολλών, και ειδικά νέων συμπολιτών μας, για υποψηφιότητα στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Ανεξάρτητα με ποιόν συνδυασμό συμπορεύεται ο καθένας, δίνεται η ευκαιρία αλλαγής πρακτικών και νοοτροπίας με την είσοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση και νέων προσώπων. Αλλά πρέπει βέβαια, πολιτικά σκεπτόμενοι, να επιλέξουμε άτομα με κριτήρια την εντιμότητα, την εργατικότητα τις δεξιότητες και τη θέληση για προσφορά και όχι με βάση την προσωπική φιλία, τη συγγένεια, το φανταχτερό όνομα ή την κομματική προέλευση.

Με την δυναμική των νέων και την εμπειρία των παλιών, απαλλαγμένοι από τοξικές συμπεριφορές, ιδιοτέλεια, προσωπικές βεντέτες και κομματικές αγκυλώσεις μπορούμε:

  • να τροφοδοτήσουμε τον δημόσιο διάλογο, στη βάση ειλικρινούς και δημοκρατικής σύγκλισης, με στόχο την επανασύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού για τη διοίκηση και την ανάπτυξη στο Δήμο μας.
  • να αντιπαλέψουμε τα σχέδια αποδυνάμωσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της συρρίκνωσης και ασφυκτικού της ελέγχου της από την κεντρική εξουσία.
  • να παρέμβουμε αποτελεσματικά, διεκδικώντας την ανατροπή όλων αυτών που σήμερα πληγώνουν τον τόπο.

Σητεία 15/3/19       

 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, 

Δημοτικός σύμβουλος μείζωνος αντιπολίτευσης,

(και σύντομα υποψήφιος με το συνδυασμό «Σητεία Ενώνουμε δυνάμεις»)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos