Από τη σύσκεψηΤο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προώθηση των Περιφερειών της Ελλάδος», προτίθεται να διοργανώσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και φορείς του νησιού, επιχειρηματική επίσκεψη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών τον Σεπτέμβριο του 2007 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχοι της επίσκεψης είναι α)η προβολή και ανάδειξη της Περιφέρειας Κρήτης με έμφαση στους κλάδους της οικονομίας της οι οποίοι παρουσιάζουν συγκριτιά επενδυτικά πλεονεκτήματα β) η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης και γ) η γενικότερη ανάδειξη της χώρας ως φιλικού και αξιόπιστου πόλου έλξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εκδήλωσης οργανώθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρειας Κρήτης παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα και με τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΚΕ, εκπρόσωπων των Νομαρχιών, των Επιμελητηρίων και τον Συνδέσμων Εξαγωγέων.
Όπως είπε σε δηλώσεις της η κ. Βασιλική Κύρκου, εκπρόσωπος του ΕΛΚΕ, το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων είναι ο αρμόδιος φορέας της Ελλάδας για προσέλκυση και προώθηση ξένων επενδύσεων καθώς επίσης και για συνεργασίες Ελληνικών επιχειρήσεων με ξένες επιχειρήσεις. Ξεκινήσαμε, τόνισε, μια προσπάθεια να προβάλλουμε εκτός από την Ελλάδα , και τις Περιφέρεις της Ελλάδος. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος , και τώρα θέλουμε να το κάνουμε και για την Περιφέρεια της Κρήτης. Ο στόχος, είπε, είναι να ενημερώσουμε του εμπορικούς και οικονομικούς διπλωμάτες των ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρεια της Κρήτης. Θέλουμε να κάνουμε μια παρουσίαση γενικά για το τι μπορεί να κάνει κάποιος επενδυτής στην Περιφέρεια αλλά και σε κάθε Νομό ξεχωριστά οπότε το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μι σύσκεψη με φορείς από όλους τους Νομούς της Κρήτης. Θα έχουμε ένα τμήμα το οποίο θα φέρει σε επαφή τους ξένους διπλωμάτες με τις Ελληνικές επιχειρήσεις, κατέληξε η κ. Κύρκου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos