Λίμνη και λιμάνι από αέρος

Άγιος Νικόλαος

Με μια σειρά εκδηλώσεων από τη παραμονή και τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, τιμά τον πολιούχο, επιχειρεί να αλλάξει τις συνήθειες της εποχής και να προσδώσει έναν διαφορετικό τόνο στην αρχή του μήνα των εορτών, δηλ. του Δεκέμβρη.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες, γλέντι στη κεντρική πλατεία, συναυλίες και άλλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007
16.30 Μέγας Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ.Νεκταρίου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007
07.00 πμ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου. Θα τελεσθεί Αγιασμός στο μικρό λιμανάκι
09.00-11.30 πμ. Διεξαγωγή Ιστιοπλοϊκών Αγώνων στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου από τον Ι.Ο.Α.Ν.
11.00 πμ. Αγώνας δρόμου από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην προβλήτα του λιμανιού. Την εκκίνηση θα δώσουν οι Ολυμπιονίκες κ. Πηγή Δεβετζή και κ. Κατερίνα Θάνου. Οργάνωση ΟΝΑΔΑΝ.
11.30-12.00 πμ. Τελετή απονομής βραβείων στην προβλήτα.
12.00 πμ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα διοργανώσει ελεύθερο μπουφέ στην κεντρική πλατεία. Παράλληλα το συγκρότημα του Γενικού Λυκείου θα μας διασκεδάσει με μουσική, χορό και τραγούδια.

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι επισκέψιμη στο κοινό μετά το πέρας της λειτουργίας.

16.30 Μεθέορτος Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου

18.30 Ιερά Παράκληση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

19.00 Στο ΡΕΞ, Χοροθέατρο από το Σύλλογο «Δαγίπολη», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρίες. Η εκδήλωση γίνεται από το σύλλογο ΑμεΑ Αγίου Νικολάου, τον ξενώνα Αγάπης «Ψυχαργώ» σε συνεργασία με το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Ν.Α. Λασιθίου και ΠΟΔΑΝ. Είσοδος Δωρεάν.

Προστάτης των ναυτικών

Άγιος Νικόλαος

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007
12.00. Φάτνη θα στολισθεί και θα φωτιστεί ανάλογα στη κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου

15.00 Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, στη λίμνη, από τα παιδιά της πόλης. Συμμετοχή Ταχυδακτυλουργού, Ξυλοπόδαρου, Νεράιδας του δάσους, καλού Ξωτικού του δάσους κ.α. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου. Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια θα στηθούν στον ίδιο χώρο φιλοξενώντας νόστιμες λιχουδιές κι άλλες εκπλήξεις!
17.30 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.
21.00 Στο REX η «Μικτή Χορωδία» του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιάσει την δημοφιλή ελληνική οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Είσοδος Δωρεάν.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007
18.00 Στο ΡΕΞ, το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της ημέρας για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» καταθέτει την άποψή του με μουσική θέατρο και χορό. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον ΠΟΔΑΝ. Είσοδος δωρεάν

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos