πρόγραμμα Erasmus στο Γεωπάρκο Σητείας
οι μαθητές στην ύπαιθρο της Σητείας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κονωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας ενημερώνει, πως επισκέφτηκαν την Σητεία μαθητές από σχολεία της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας, της Τσεχίας και της Φιλανδίας 

οι οποίοι φιλοξενούνται από το Γενικό Λύκειο της Σητείας  στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus +.

Το πρόγραμμα με την ονομασία Eco-Hiking Europe, έχει ως στόχο οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό να περπατήσουν στα μονοπάτια της κάθε περιοχής και να γνωρίσουν από κοντά την οικολογία, την βιοποικιλότητα και την κουλτούρα του κάθε τόπου.

Ο ΔΟΚΑΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Γενικού Λυκείου Σητείας , όπως κάνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση και παραχώρησε τους χώρους του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι και στη Ζάκρο για να υλοποιηθούν οι δράσεις του προγράμματος.

Με την βοήθεια των ανθρώπων του Γεωπάρκου περπατήσανε στο μονοπάτι Ε4 από την Ζήρο στα Σκαλιά και σε ένα μικρό τμήμα του φαραγγιού της κάτω Ζάκρου, όπου ενημερώθηκαν για την γεωλογία και την οικολογία της περιοχής. Τέλος  επισκέφτηκαν το ψηφιακό μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Γεωπάρκου στη Ζάκρο, όπως και τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Ζάκρου.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στο να πραγματοποιήσουμε περισσότερες δράσεις στην ύπαιθρο, πιστεύουμε ότι μαθητές και καθηγητές, έφυγαν με τις  καλύτερες  εικόνες από το Γεωπάρκο της Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos