Νικήτας ΔολαψάκηςΠρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ( Ε . Ο . Α . Ε . Ν .) εξελέγη ο κ . Νικήτας Δολαψάκης , Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , κατά τη διάκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο , 19 Φεβρουαρίου , στον Αγ . Νικόλαο . Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ . Δολαψάκης : «Είναι προφανές ότι αποτελεί για το Επιμελητήριο Ηρακλείου , και για εμένα προσωπικά , μια ακόμη πρόκληση η εκλογή μου στην θέση του προέδρου σε μια κρίσιμη για την πορεία και την προώθηση των επιμελητηριακών και νησιωτικών ζητημάτων γενικότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» .

0 ΕΟΑΕΝ ιδρύθηκε το 1994, μέλη του είναι Επιμελητήρια σε νησιωτικές περιοχές της χώρας ή σε περιοχές που στην αρμοδιότητα τους περιλαμβάνονται ένα ή περισσότερα κατοικημένα νησιά , και σκοπός του είναι η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές και την οικονομική σύγκλιση τους με τον ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο .

Σήμερα , ο ΕΟΑΕΝ αριθμεί 17 Επιμελητήρια – μέλη , έχει ως έδρα του τη Χίο , ενώ , για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του , η γραμματεία και η Προεδρεία του Ομίλου μεταφέρονται στο Ηράκλειο . Συνολικά , η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι :

Δολαψάκης Νικήτας – Επιμελητήριο Ηρακλείου : Πρόεδρος

Μυλωνάς Στάθης – Επιμελητήριο Ζακύνθου : Α ‘ αντιπρόεδρος

Παπαθεοφάνους Θεμιστοκλής – Επιμελητήριο Σάμου : Β ‘ αντιπρόεδρος

Παντελιός Ανδρέας – Επιμελητήριο Κεφαλληνίας : Ταμίας

Καλοφωλιάς Γιάννης—Επιμελητήριο Κυκλάδων : Οικονομικός Επόπτης

Γιακουμογιαννάκης Στυλιανός—Επιμελητήριο Χανίων : Μέλος

Μιχαλάκης Ηλίας – Επιμελητήριο Χίου : Μέλος

Ορφανός Γιώργος—Επιμελητήριο Λέσβου : Μέλος

Ψαρουδάκης Μανόλης – Επιμελητήριο Ρεθύμνου : Μέλος

O Ε . Ο . Α . Ε . Ν . είναι μέλος της «Μεσογειακής Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη» , μόνιμο μέλος του Οργανισμού των Μεσογειακών Επιμελητηρίων ( Α 5.0 Α . ΜΕ ) και μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρων του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος του .

Μέχρι σήμερα ο Ε . Ο . Α . Ε . Ν . έχει συμμετάσχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά και Ελληνικά αναπτυξιακά προγράμματα , πρωτοβουλίες και ερευνητικά έργα τα οποία προάγουν την νησιωτική συνεργασία , την ανάπτυξη και την πρόοδο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και συμμετέχει μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Νησιωτικών Επιμελητηρίων στην προσπάθεια για την προώθηση προτάσεων που αφορούν στην νησιωτικότητα στους κανονισμούς για τα νέα διαρθρωτικά ταμεία της περιόδου 2007-2013.

Ο Πρόεδρος του Ε . Ο . Α . Ε . Ν ., κ . Νικήτας Δολαψάκης , αναφερόμενος στους μελλοντικούς στόχους του Ομίλου , τόνισε μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση και την περαιτέρω δραστηριοποίηση του σε συγκεκριμένους άξονες , προκειμένου ο ΕΟΑΕΝ να μπορέσει να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και καθοριστικ ρόλο , αναγκαίο για την βιώσιμη και ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο των νησιωτικών μας περιφερειών .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos