παραλία στη Χρυσή, Ιεράπετρα
παραλία στη Χρυσή, Ιεράπετρα

Την πρόθεση του δήμου να αλλάξει ο τρόπος  διαχείρισης των απορριμμάτων στη νήσο Χρυσή εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κ. Αργύρης Πανταζής κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών στο νησί.

Ειδικότερα,  στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε ο κ. Πανταζής και ο κ. Φιλιπάκης από τη Διεύθυνση Δασών  συζήτησαν θέματα για την βελτιστοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση και θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων.

Όπως αναφέρθηκε οι παρεμβάσεις που  πρέπει να γίνουν αφορούν το χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων, όπου υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του υφιστάμενου μέχρι σήμερα σημείου, επιλογή νέου σημείου και διαμόρφωσή του με ξύλινη περίφραξη προκειμένου να μη δημιουργείται αισθητική ρύπανση. Πρόκειται για παρέμβαση που αναμένεται να διευκολύνει και τη διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων τόνισε ο κ. Πανταζής, αφού θα μπορούν να πραγματοποιούνται δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση  που λόγω του ότι η μεταφορά των απορριμμάτων γίνεται από το ίδιο σημείο που γίνεται και η άφιξη των επισκεπτών πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολόγιο κάθε πρωί, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης στις σκέψεις της δημοτικής αρχής, ανέφερε ο κ. Πανταζής είναι και η προμήθεια συμπιεστή, ώστε να μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων και να γίνεται ευκολότερα η μεταφορά, ενώ όσον αφορά το χώρο άφιξης των επισκεπτών η πρόταση αφορά στην κατασκευή σκιάστρου.

Κατά την επίσκεψη στο νησί επίσης ο κ. Πετράκης, Βιολόγος – Εντομολογός του Πανεπιστημίου Αθηνών προέβη στη λήψη δείγματος για εξέταση αναφορικά με το πρόβλημα των κέδρων, για τους οποίους, σε πρώτη φάση μετά το μακροσκοπικό έλεγχο που προέβη, τόνισε ότι δεν φαίνεται να συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε  με σκοπό την εκτίμηση της σημερινής κατάστασης αναμένεται, όπως τονίστηκε, να υπάρξει εκπόνηση σχεδίου στο οποίο θα ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω με απώτερο σκοπό να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων και να γίνει, όπως ανέφεραν, η Χρυσή πρότυπο νησί Ανακύκλωσης.

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.