η θαλαμηγός που μετέφερε τους 65 στη Σητεία
η θαλαμηγός που μετέφερε τους 65 στη Σητεία

Στον σταθμό του λιμανιού της Σητείας, φιλοξενούνται οι 65 μετανάστες, πρόσφυγες, που έφτασαν ξημερώματα της Παρασκευής (27/5), στη νήσο Ελάσα, ανοικτά του Παλαίκαστρου και αποβιβάστηκαν στη παραλία του Κουρεμένου, με θαλαμηγό, με την οποία υποτίθεται οι δύο διακινητές που αποκαλύφθηκαν αργότερα θα τους πήγαιναν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τους πρόσφυγες πλήρωμα του σκάφους, ήταν ένας Ουκρανός και ένας Γεωργιανός, οι οποίοι κρατούνται ξεχωριστά από τους άλλους για να οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή Λασιθίου, με κακουργηματικού βαθμού κατηγορία.

Τη σίτιση τους έχουν αναλάβει ο δήμος Σητείας, η μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, μέχρι και ο δήμος Αγίου Νικολάου φρόντισε σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής να σταλούν γεύματα στους πρόσφυγες.

Λόγω της πρόσφατης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για επαναπροώθηση όσων έρχονται από τη Τουρκία, οι πρόσφυγες θα παραμείνουν το λιμάνι της Σητείας μερικές μέρες ακόμα έως ότου αποφασιστεί ο τρόπος επιστροφής τους στη Τουρκία.

Η θαλαμηγός ανελκύστηκε στη ξηρά και προφανώς δημεύεται.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos