Αντώνης ΣτρατάκηςΤην ιδιαίτερη ανησυχία της και την ανάγκη λήψης μέτρων έκτακτης ανάγκης εξέφρασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) που συνεδρίασε στο κτίριο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λασιθίου στον ¶γιο Νικόλαο. «Η αποκοπή της Κρήτης από την υπόλοιπη Ελλάδα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
 
Επίσης η διαφαινόμενη έλλειψη αγαθών (καύσιμα, φαρμακευτικό, υγειονομικό υλικό κ.ά) βάζει σε κίνδυνο και αυτήν ακόμα την υγεία των κατοίκων του Νομού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σ.Ν.Ο.
 
Σε επικοινωνία που είχε ο 104.4 με τον νομάρχη, ο κ. Στρατάκης διευκρίνισε ότι το Σ.Ν.Ο. θα προτείνει στο υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς μόνο το υπουργείο είναι αρμόδιο να λάβει μία τέτοια απόφαση.
 
Στο μεταξύ ο νομάρχης Λασιθίου κ. Αντώνης Στρατάκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στην οποία ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διακίνηση των προϊόντων των παραγωγών του νομού, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.
 
«Οι παραγωγοί μας, όπως και οι παραγωγοί όλης της Κρήτης υφίστανται τεράστια οικονομική ζημιά από την μη έγκαιρη διάθεση των προϊόνων στις κεντρικές αγορές της χώρας μας και της Ευρώπης, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών. … Σε κάθε περίπτωση η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει το κόστος αποζημίωσης των παραγωγών μας σε περίπτωση που τα προϊόντα μας καταστραφούν ολοσχερώς από τη συνέχιση της απεργίας και τη μη διάθεσή τους…. Για εμάς η Πολιτεία έχει την ευθύνη και τον πρώτο λόγο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Στρατάκης.
 
Γιώργος Τουτουδάκης, Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos